Победителят от последното издание на култовия сръбски фолклорен фестивал - ГУЧА, гостува в София на 5. април, събота.

03.04.2014, Mixtape 5
Участват: Kristijan Azirovic Orchestra, BONBOG
Източник: koncerti.bg. Автор: koncerti.bg

KRISTIJAN AZIROVIĆ е името на виртуозния тромпетист спечелил престижния приз - Prva Truba Guće '13 - Най-добър Тромпет на Гуча. Той и неговият оркестър ще свирят на живо в голямата зала на club *MIXTAPE 5*.

 

През 2013. година, в Гуча - малкото сръбско градче, дало името на най-мащабния балкански фолклорен фестивал за духова музика, се надсвирват повече от 160 музиканта, оцелели след елиминации между почти 2000 любители на тромпета и духовите инструменти. Всичко това се случва пред публика, която надхвърля 600 000 души !!! Фестивалът се провежда за 53ти път. Самият Майлс Дейвис настоява, че Гуча е по-див и откачен от отдавна утвърдени фестивали като Glastonbury, Reading, Burning Man или Coachella.


В тази конкурентна среда, Кристиян печели наградата за най-добър тромпетист и най-добър оркестър няколко пъти!! (2008, 2009, 2011, 2012 и 2013) Всичко това го нарежда до имена като Горан Брегович и Бобан Маркович, последния от които вече е гостувал в клуба и ни доказа, че фолклорната духова музика е инкрустирана в ДНК-то на българите.

 

За да е още по-яко и готино, формацията Тъпани и Гайди a.k.a. BONBOG с традиционния си родопски звук, ще се включат от наша страна за да подгреят атмосферата, което само ни прави два пъти по-щастливи.

Допълнителна шевица в тази фолклорна вечер ще добавят и дижеите от BabylonMechanics Crew & Dharba, които ще поддръжат основите на нощта с хубав балкански сет. Билети за лудницата, търсете в мрежата на Ticketstream Bulgaria или в офлайн касите - бар "ПЕТЪК", клуб "СТРОЕЖА", магазин "НА ТЪМНО", Orange, Office 1 Superstore, M-Tel, Technomarket. Предварителната продажба е 10 лв. В деня на събитието и на място - 15 лв. Уникалният концерт е възможен благодарение на Koncerti.bg

 

Събитието в facebook

 
Музика в портрети
15.03.2015.
Източник: БНР.
Moonlight Breakfast Видео Визитка
20.02.2015, студио "Орфей".
Източник: EventEase.
Интервю с Fliptrix
31.01.2015, Mixtape 5.
Източник: youtube.
How Music Works
04.01.2015.
Източник: youtube.
Видеообръщение от Joakim Brodén от SABATON към българските фенове!
Автор: Организаторите.
Участват: Sabaton, Delain, Battle Beast.