Голямото парти на Голямата банда

Твърде добро за да мине без полиция.


05.04.2013, Трансформатори
Участват: Попара, Space Dub Jammers
Автор: Делян Спасов

Big Banda представя
Концерт на Попара и Space Dub Jammers
Петък, 7 април 2013, работилница "Трансформатори"
Интервюта с Mr. Smiff, Шаманчето, Павел Терзийски и Кирил Дончев. Видео от изпълнението на двете групи.

 

От видео-репортажа ще научите интересни факти директно от музикантите, ще разберете кои са Big Banda и какво правят и ще усетите настроението на партито.

 

Имахме удоволствието да присъстваме на едно изключително силно парти, организирано от Big Banda. Главни герои на сцената бяха "Попара" и "Space Dub Jammers", които успяха да зарадват наистина много хора.

 

Big Banda е организация от артисти - музиканти и визуални артисти, които целят да изведат алтернативната музика извън клубовете, в по-интересни пространства. Това е донякъде реакция на клубовете, такива каквито са тук. Партито в петък показа че подобни инициативи имат с какво да допринесат за развитието на музикалната сцена, показвайки нещо ново, по-различно и разчупено.

 

В началото докато беше празно просторното помещение на "Трансформатори" изглеждаше доста голямо, но после се препълни с толкова народ, че няма къде да се обърнеш. Едвам си пробиваш път в мармалада от хора, за да излезеш навън. Ако в залата има над 100 човека, то отпред са сигурно поне 3 пъти повече.

 

Всички бяхме настроени да останем там заедно до сутринта, но около 2:00 музиката спря. Полицията беше прекратила партито. Тълпите от партито запълнили целия паркинг на ВИАС, та излизали чак до булеварда, където някой от тях чупил бутилки. Някой хвана микрофона и каза, че трябва да съберем пари за полицаите, акта бил 500 лв, ако им дадем 250 лв. партито може да продължи.

 

Това разбира се не стана и сега с нетърпение очакваме следващото парти на Big Banda.

 
Музика в портрети
15.03.2015.
Източник: БНР.
Moonlight Breakfast Видео Визитка
20.02.2015, студио "Орфей".
Източник: EventEase.
Интервю с Fliptrix
31.01.2015, Mixtape 5.
Източник: youtube.
How Music Works
04.01.2015.
Източник: youtube.
Видеообръщение от Joakim Brodén от SABATON към българските фенове!
Автор: Организаторите.
Участват: Sabaton, Delain, Battle Beast.