Албума в Google+

Агент Саско подготвя денсхол атентат в софийски клуб

ASSASSIN A.K.A. AGENT SASCO (JAMAICA) LIVE @ B-Side, club *MIXTAPE 5*

На 15.12.2015 в Mixtape 5
12.11.2015,

На 15 декември 2015 г. денсхол супер звездата ASSASSIN a.k.a. Agent Sasco ще разтърси феновете на горещите ямайски ритми. 

Не е често срещано явление, амбициозен изпълнител да успее още от първия си опит да направи кариера в денсхол музиката. В унисон с прякора си обаче, на младия артист Assassin му е бил нужен само един изстрел. През лятото на 1999 г., само година след дипломирането си в гимназията Assassin е приветстван в денсхол братство. Прякора си получава заради многобройните си победи в лирическите клашове, заради лекотата с която сразявал своите опоненти. В началото той не мислил за кариера в пеенето, а решава да поеме по друга пътека тази на текстописец в сянка. Първия си текст озаглавява “Big Up All Di Shotta Dem”, и го посвещава на приятеля си Briggy.


Briggy предава лириките на чичо си Spragga Benz, който по-късно ги записва със своя глас на ридима Street Sweeper, продуциран от Стили и Кливи. “Аз се опитвах да видя дали мога да просто да се занимавам с писане”, казва Assassin, който имал планове да учи журналистика и масови комуникации в университета. “Казах, че ще се опитам това за едно лятото и да видим дали мога да се справя. След успеха на песента на Spragga Benz, самият той го посъветвал, че пътят на диджей ще бъде по-изгоден, отколкото писането в сянка известно в журналистическите среди като “ghostwriting”.
Jeffry Campbell е роден на 22 декември 1982 в Papine, Kintyre, в семейството с трима братя и пет сестри. По-късно се премества в столицата Кингстън където създава хитове на най-популярните ридими, заедно с ветеран артисти като Beenie Man , Bounty Killer, Spragga Benz и Buju Banton за чиято собствена история, Assassin ни напомня. Подобно на Buju, старта на Assassin е бил в ранна младежка възраст – само на 17. Той е един от най-младите ридим ездачи и на 22 вече покорява номер едно позициите в редица реге класации. Плюс това, става и част от Penthouse Records, лейбълът който управлява кариерите на звезди като Buju Banton, Wayne Wonder и Tony Rebel.

 

През 2005 подписва и съвместен договор с VP Records и издава първия си албум – Infiltration, а през 2007 и албума Gully Sit’n. Една година по-късно става и съсобственик в Boardhouse Records.
В средата на 2000, той започва интернет базирано висше образование със специалност бизнес мениджмънт в университета на Съндърланд. Решава да започне да използва сценичното име “Агент Sasco”, тъй като има повече “Googleability”, отколкото “Assassin”. Неговият сингъл “Talk How Mi Feel” достигна номер едно в класацията на Ямайка през юни 2011 г.

 

През 2013 г. той е включен в песента “I’m in It” на Kanye West от неговия шести солов албум, Yeezus.

 

През февруари 2015 г., Assassin е семплиран и в песента “The Blacker The Berry” на носителя на Грами – Kendrick Lamar.

 

Посещението му в България по покана на JFF Soundsystem и Reggae.bg през декември 2015 е първото в музикалната му история и ще бъде част от европейско турне, което промоцира най-новия му албум “Theory of Reggaetivity”! Не пропускайте това историческо събитие!

Sasco, който е работил с световно известни реге и хип-хоп изпълнители като Shaggy, Spragga Benz, Kanye West, Kendrick Lamar, ще представи както своите известни хитове, така и нов материал от последния си албум озаглавен "Theory of Reggaetivity" издаван за Европа от GERMAICA DIGITAL.

 

Очакваме голям интерес от феновете, а залата побира само 300 души, затова побързайте да се сдобиете с един или два билета навреме, чрез сайта, телефоните и/или множеството каси на нашите партньори от Ticket Logic Bulgaria!


Вход
?
Контакт
Регистрирай група
Обяви събитие