Албума в Google+

Балкански аграрен джънгър № 7

На 24.04.2015 в Маze
29.04.2015, Валентина Минчева

   Охо, как я караме балканци?


   И да не я карате добре, след като ви разкажем една балканска музикална приказка, със сигурност ще се почувствате по-добре!


   Живели някога баба и дядо на село, всеки ден ставали в 06 ч. сутринта, за да нахранят пилците, след това да издоят кравата и прекопаят градината. Дойде ред и на една мазна баница, па после малко игра с внуците, които са им дошли на гости за лятото.


   Сламената шапка, мръсната престилка, галошите, скъсаният гащеризон, всичи тези аксесоари са били част от живота на аграрите – или онези, които са работили от сутрин до вечер в сферата на земеделието и селското стопанство.


   Това беше нашата кратка предистория за вас, в случай, че не сте запознати добре с понятието „аграрен” човек. Ако пък съвсем случайно сте пропуснали Балканско Гуча парти № 7 в клуб Maze на 24 април, ще ви подскажем - дрескодът беше агро. Няма да се впускаме в детайли по отношение на алтернативното облекло на младежите, пристигнали с каруци и трактори от малки и големи села за поредната балканска лудост. Разгледайте снимки от събитието и сами ще разберете за каква аграрщина става въпрос!


   Както винаги зад пулта стоеше нашият приятел – Чичо ви Били (Dj Unkle Billy), но този път тематично беше нахлузил една сламена шапка. Той ни разведряваше с любимите ни балкански групи: Dubioza Kolektiv, S.A.R.S. , Kulture shok и др. Селският „денсинг” беше добре подгрят, всички си избухваха, както си знаят. Благодарим и на другия пич, който ни радваше с неговите зверски поздрави – Явор (Dj Oho boho). Бравос!


   В разгара на музикалният джънгър, на сцената се появиха две арни моми и двама снажни момъка от танцов ансамбъл „Естрея” В типични народни носии (не знаем от кой край бяха), те развълнуваха българските ни сърца с техните забързани танци, имахме чувството, че на подиума се гонят сърнелки. Закачливо момците се заиграваха с красивите девойки, като се хващаха за коланите на другарчето и задружно подскачаха в народен такт. Тяхното изпълнение вдъхнови публиката, за това тя се присъедини към хорцето, което се виеше на серпентини из целия клуб. Танцов ансамбъл „Естрея”  - бяхте страхотни!


   Ако си мислите, че това е била кулминацията на партито, със сигурност сте се заблудили! В разгара на аграрната нощ, изведнъж изскочиха забележителни мъже, облечени в сини ризки. Тяхната духова формация – „Zaks” определено беше голяма атракция за публиката. На фона на изящните им „златни” духови инструменти и уникални звуци, които издаваха, ние танцувахме щуро с постоянно лепнати усмивки на лицето. Саксофони, тромпети, тъпани станаха повод да луднем по балканскому.


   Беше наш ред пък да си извадим „кирливите ризи” под „нежните” пънкарски и ска мелодии. Аграрите си спретнаха едно „кротко” пого, което беше резултат от някакво количество изпити ракийки, както и от по-хард песничките. Нямаше как да минем без Хиподил, Контрол, Уикеда и т.н. Евала на диджейчетата, вдигнаха ни във въздуха от кеф!


   Настане вечер време изгрее да споменем топ аграрина на Балканско гуча парти № 7, без който нямаше да се състои този пореден джънгър, оставяйки отпечатък в нашите горди сърца. Едно огромно „Благодаря” на организаторите – Деян Минчев и Явор, които не подминаха агро стила и останаха верни на него. Продължавайте все така да радвате земеделците и селскостопанските чеда!


   Това беше от нас, ако сме пропуснали нещо, ще ни извинявате, но все пак балканското изперкване стана една заразна „болест”, която беше обзела всичките люде.


   Айде, със здраве!

 


Вход
?
Контакт
Регистрирай група
Обяви събитие