Албума в Google+

За регето и новите музикални проекти на Irie Bear от REBELITES

16.04.2015, Валентина Минчева
Източник: Koncerti.BG

 Привет, слънчеви меломани!

 

 Официално откриваме музикалният пролетен сезон с широки усмивки.

 

 По този повод вчера излязохме да пием биричка на слънце заедно с вокалиста на свежарската реге българска банда "Rebelites" - Мишо или още познат като "Irie Bear". Говорихме си дълго време за музика, изпълнители, концерти и още какво ли не.

  За да не си помислите, че сме егоисти, ви предоставяме малка част от интервюто, което направихме с Мечока: 

 

  Как започна цялата хава покрай реге групата, в която пееш "Rebelites"?


 Ами, за мен започна през 2011 г., когато пианистът ни - Цецо се свърза с мен, след като беше видял няколко мои опита да пея. Тогава слушах постоянно албума на "Root Souljah" и много се изкефих, че ще мога да правя музика именно с тези хора. Пуснахме няколко парчета, резултатът ни хареса и оттогава сме едно семейство.


 С какво се занимаваше преди да разбереш, че музиката е твоята страст?


  Когато се присъединих към "Rebelites" бях студент и бях започнал работа по специалността си (химия). След 2 години робуване и твърде малко време за музика реших, че този начин на живот не е за мен, и напуснах. Сега се занимавам с това, което ми харесва и не съм бил по-щастлив.

 

  Разкажи ни малко за последния ти музикален експеримент с Joshua Casper. Как успяхте да съчетаете дъбстеп бийтове с реге ритмите и твоя вокал?

 
  Joshua установи контакт с нас след като беше чул парчета на "Rebelites". Искаше да направим нещо заедно, като идеята беше той да направи инструментал, а аз да вкарам вокали. Парчето беше издадено от американския лейбъл "High Intensity Records" и събуди интерес сред феновете на електронната музика. За мен е важно посланието да достига до повече и различни хора.

 
  С кого би искал да направиш колаборация в скоро време?


  Отворен съм за всякакви проекти. Последната колаборация, която ще излезе съвсем скоро е едно парче с NRG_D, продуцирано от Kin Dread. Би било чудесно малкото хора, които правим реге в България, да сме по-обединени и да работим заедно за разпространението на реге културата. Така бихме показали, че вярваме в това, което казваме чрез музиката си.

 

   Днес доколкото разбрахме излезе новото ви шаренко видео на песента "Unite", ще останат ли доволни според теб вашите раста фенове (и не само)?


  Надявам се. Парчето е доста позитивно и весело. Мисля, че и видеото се получи добре, за което благодарим на фотографа Александър Михайлов (www.aleksandarmihaylov.com), който направи клипа.

 

   Повечето хора, запознати с вашето музикално творчество са наясно, че вие не сте комерсиална реге банда, също така ридимите ви са качествени, а в същото време оставате далеч от „мейнстрийма”. Трудно ли е да правите такава позитив вайб музика с миролюбиво послание към хората в заобикалящия ни негативен свят?


  Именно регето ни кара да сме позитивни. Стремим се да правим истинска

музика, чрез която да се изразяваме. Това дали си комерсиален или не, няма значение. Важното е да не жертваш посланието и идеите си, за да го постигнеш.

 
 Сподели с нас кога ще можем скоро да се насладим на вашето irie  излъчване на сцената?


  На 18.04 ще има много яко парти в Бар 4 стаи по случай 11 години "ZionLionz", където ще взема участие. На 26-ти април ( неделя ) ще има концерт на "Rebelites" в Студио 5 и ще представим още едно ново видео към парчето „Чакам те”.


  Какъв съвет би дал на тепърва изгряващите реге таланти на музикалния хоризонт в България?


  Да не спират да се занимават с музиката, която обичат. Вярвам, че регето променя хората. Мен със сигурност ме промени към по-добро.

One Love !

 

  Много успехи ти пожелаваме, по точно послание за финал не можем да измислим!

 

  За това ще ви кажем следното: не спирайте да обичайте себе си и другите около вас!

  Мир и любов!

 

 


Вход
?
Контакт
Регистрирай група
Обяви събитие