Албума в Google+

LAMB: Неделя? В София?

10.03.2015, репортер: Ваня Бенелинова, фотограф: Светослав Митев

Първо: поздравления за локацията на дългоочаквания концерт на британското дуо. Студио Орфей, сравнително нова софийска музикална сцена, бе идеалното място за това. Завесите, осветлението, неналичието на маси и столове, стълби и стълбове са подходяща предпоставка за обособяване на концертно пространство. Там посрещнахме подобаващо Lamb и новия им албум - Backspace Unwind. 

 

Трипът започна с My Trip и неговата dark ambient / drone атмосфера, която лека-полека (буквално) разтопи леда, който бяхме събрали по път към залата. Да, вечерта на Осми март, или по-точно тази неделя, бе наистина специална. Залата беше пълна, публиката- очарована, а денят и датата нямаха значение. Както каза Andy Barlow от Lamb:

 

“Sunday in Sofia? WTF? ”

 

Help Me Jones бяха свежи и атрактивни, както подобава на театралните занимания на членовете на групата. Марий Росен се справя добре и като режисьор, и като вокал. В този new wave/ synth pop проект Андрония Попова изпълнява красиви беквокали, а Константин Тимошенко допълва гласовете им с компютърни звуци. Определено успяха да ни провокират и да ни усмихнат, но и да ни подготвят за трип-хоп вълната, която ни заля.

 

Огромна театралност имаше и в поведението на техническия помощник на Lamb, който дълго, но уверено настройваше всеки детайл от сцената, докато тръпнехме в очакване те да се появят... за втори път на българска сцена. Кристален звук, добре помислено осветление, вярна публика, любими парчета и невероятни професионалисти ... Lou Rhodes е красива кралица, която ни омагьоса с плътния си топъл тембър, а Andy Barlow бе вулкан от енергия, който избухваше периодично на пулта, горе-долу по средата на всяко парче.

 

We Fall in Love” – не само, че го чухме, но и го почувствахме, а от по-старите парчета в морето от емоции и звуци се откроиха “Gorecki”, “Gabriel” и “What Is That Sound” . Котрабасистът, който бе с дуото - също бе на ниво и не липсваха инструменти, към края на концерта Лу хвана китара, а Анди- посвири на барабани. И понеже пултът остана свободен - техническият човек също реши да се включи във въртележката.

 

Обръщението на Лу за Осми март бе съвсем очаквано, предвид посланията на музиката им:

 

"всички сме равни, мъже и жени, ние сме човешки същества и всеки ден е празник за всички нас"...


София бе последната спирка от турнето на Lamb и накрая всички изглеждахме щастливи,че всъщност... попътувахме заедно. Тук е моментът да благодарим на EventEase за организацията и да се съгласим с тях,че:

 

“Backspace Unwind е от онези музикални колекции, които ще ти помогнат да чуеш и разбереш поне малко повече себе си и да повярваш в лечебната сила на музиката. “

 


Вход
?
Контакт
Регистрирай група
Обяви събитие