Албума в Google+

Много моля, никой да не се дели!

ЕДИНеНИЕ, обЕДИНеНИЕ, уЕДИНеНИЕ

На 10.07.2016 в WakeЪп festival
13.07.2016, Nia Petkova

И тази година фестивалът „WakeЪп! България“ зареди с положителни емоции, много хубава музика и цялостно изживяване, стимулиращо сетивата и съзнанието по необикновен начин.

 

За шеста поредна година имахме удоволствието да преживем „пробуждане“, което не вярвам да е оставило безразличен нито един от хилядите събрали се мечтатели.

 

В рамките, този път на четири дни - от 7 до 10 юли, в полите на Родопите, над град Куклен, събитието събра познати, непознати, приятели, култури, гледни точки и доказа, че когато са вложени много усилия, креативност и вдъхновение, резултатът е ЕДИНеНИЕ.

 

Аз не вярвам в случайните неща, нито, че животът е прост ред от събития, който се изчерпва и всичко свършва. Аз вярвам в енергията, която извира дълбоко от Земята, природата, от човека. Вярвам, че е нужно да отворим съзнанието си истински за всичко извън нас и да се приемаме не като врагове в различието си, а като приятели, които имат какво да си дадат един на друг.

 

Мисля, че тази вяра ме отведе и на WakeЪп! тази година, с което да започне моето лято 2016. По всичко личи, че ще е много споделено, цветно, усмихнато и музикално.

 

Атмосферата мога да опиша с една дума- хармония. Природа, хора и музика, три понятия, които се превърнаха в допълващи се.

 

Сутрешното кафе човек можеше да изпие “айляшки” на някой от многото хамаци под сянката на боровата горичка и звуците на подбрана музика и разнообразна компания. А после да се насочи към някоя от многото дейности, които се бяха погрижили да предложат организаторите.

 

Програмата на фестивала беше не просто многообразна, тя беше посветена на духа, тялото и сетивата. Труден се оказа изборът измежду лекциите и практиките за ума и тялото и работилниците и демонстрациите. И как да избере лесно човек, когато иска да научи още за регресията и що е това минал живот, за Хюман Дизайн, за скритото знание на българите и кодът на богомилите, иска да се включи в медитацията, йогата, изкуството на Тайдзицюан и психодрамата, а на няколко минути надолу по пътеката го чакат конна езда и работа с ласо и камшик, жонглиране, въртене на пой, рисуване с тепана вълна и натурална къна. Все пак конфликт нямаше, сетивата и ума ликуваха и с наслада приемаха от всичко.

 

Храна имаше не само за духа, но и за тялото. Хапването беше и вкусно и разнообразно и за всеки имаше по нещо любимо. Вегетариански кюфтенца, салати, скара, домашни бонбони, сладолед, както и за пийване- фрешове, вино, сангрия и разбира се много наливна бира.

 

Удоволствието от прохладата на нощите беше изпълнено с много, много музика от трите сцени.

 

От висотата на Айляшката сцена издигаща се в короните на дърветата, първата вечер забиха български проекти с ясно изразен индивидуален стил, като Балкан Канс и Метаформоза.

 

Централната WakeЪп сцена беше мястото на избухването. На нея се качиха много качествени български и балкански колективи. В петък беше силна бг вечер с изпълнители като Rebelites, Оги 23, Wosh MC, X-Team.

 

Дивите рими се сменяха с нежен вокал в чисто новия проект на Йоко – BassYYokoto. Това беше и тяхното първо представяне пред публика, с което се обяснява и притеснението, което Йокото изпитваше преди да се качи.

 

В събота същата сцена се превърна в сборен пункт на балканската музика. Balkansky (a.k.a. Иван Шопов) заедно с Теодосий Спасов забъркаха на момента от техния любим микс от електронен и акустичен звук.

 

Който не е гледал на живо македонците Фолтин няма как да си представи особения балкански джипси блус и лудото им сценично поведение. Дълго се чудех как така акордеониста свири без да мърда акордеона, докато се усетих, че това не е акордеон, а модерен електронен синт с формата на акордеон, който ту свири като акордеон, ту пуска мощни баси и всякакви други звуци.

 

Гърците от Baildsa с тяхната танцувална джипси, балканска ска гарнирана с тромпет и акордеон, ни накараха да мечтаем за USB (United States of Balkans) напълно в духа на фестивалното ЕДИНеНИЕ. Уморени и щастливи паднахме в тревата, а над нас цялото небе отрупано с ярки звезди.

 

На транс сцена Сфера, оцветена в шарени цветове чрез видеомапинг, пускаха качествени български DJи, както и някои международни имена, като Protonica и E-Mantra. Музиката там продължи до изгрева на новия ден.Освен музиката и работилниците, трябва да се отбележи и огромния напредък на фестивала, като организация. Не мога да пропусна, че за пръв път има баня издигната във формата на гео дом до реката.

 

Заспиваме под звездите за да се събудим по-събудени.


Вход
?
Контакт
Регистрирай група
Обяви събитие