Албума в Google+

20 ГОДИНИ ХАРДКОР ХИП ХОП

БОГОВЕТЕ ОТ КУИНС ONYX В СТУДИО ОРФЕЙ

На 18.04.2015
15.04.2015,
Източник: Phat Bride Productions

На 18-ти април (събота) ударна вълна хип-хоп ще залее София с лайв на нюйоркските легенди ONYX и украинската рап банда Tulym. Домакин на тази музикална еуфория е студио Орфей.
Събитието се организира от Phat Bride Productions.

 

Кралете на нюйоркския квартал Южна Ямайка, Куинс, ONYX са се активирали още в далечната 1993 г., набирайки огромни обороти и затвърждавайки понятието „хардкор“ в хип хопa с платинения им дебютен албум, „Bacdafucup”, издаден за лейбъла Def Jam. Първият им албум е с продадени над 2 000 000 копия за една година и печели престижната награда Hip Hop Soul Train Awards, измествайки от първото място не кой да е, а класиката на DR. DRE, "The Chronic".


ONYX се сформират през 1988 г., в състав Fredro Starr, Sticky Fingaz, SonSee и покойниятr Big DS. Тези момчетата не променят правилата – те ги разбиват на пух и прах. Огромен двигател в шоубизнеса, ONYX дават рамо в кариерата на такива имена от световната сцена като DMX и 50 Cent, а съвместната им работа с Biohazard пeчели всеобщото признание на феновете и утвърждава групата като един от най-успешните музикални проекти в златната ера на MTV.

 

20 години и множество ъндърграунд класики по-късно няма нищо по-живо и зарибяващо от плувнали в пот фенове, раздаващи се докрай на лайв изпълненията на ONYX. Някои имат честа буквално да носят любимците си на ръце, след коронен скок в публиката на Sticky след “Throw Ya Gunz”.
Последният албум на ONYX e от 2014 г. – тавата се казва “Wakedafucup” и e първият проект на бандата след 10-годишно мълчание и реформиран състав.

 

 

Киевската формация Тulym [Ту-лъм] са Игор ( KyLЯ ) и Макс ( RYLEZ ), двама приятели от гимназията, обединени от любовта към музиката. С малко помощ от музикалния софтуер „Hip-Hop Ejay”, двамата запретват ръкави, сглобяват първите си парчета, и започват да взимат участия в онлайн хип хоп „батъли“. Тази импровизирана школа дава незабавен резултат. Момчетата започват да се изявяват под името Тулим през 2008 г. година., а година по-късно издават дебютния си албум.


Към настоящия момент имат 2 албума и редица интересни колаборации. Името Тулим (ту-лъм) е производно от украински “протулити“ (чете се, протулътъ) – да придвижиш, да се пробиеш, мотивирано от вярата им, че човек може да се „пробута“ през всякакви ситуации и да продължи напред. И те определено не се застояват на едно място.

 

Заедно с Tulym в София идва и DJ Igorskee, който е в топ 3 на диджеите в Украйна. Той ще направи демонстрация на своите умения с грамофоните.

 

Събитието във Фейсбук -> https://www.facebook.com/events/1547933438817760/


Повече за изпълнителите онлайн:
https://www.facebook.com/tulymkyiv/timeline
https://www.youtube.com/user/TulimKyiv
http://djigorskee.com/

Билети за събитието ONYX + Tulym + DJ Igorskee live могат да бъдат намерени на всички каси Ticketlogic, както и онлайн: http://www.ticketlogic.bg/bg/2015-04/18/tulim


Вход
?
Контакт
Регистрирай група
Обяви събитие