Албума в Google+

Из мемоарите на един P4K фестивал на открито

в Аксаково
21.04.2015, Валентина Минчева

 

  Здравейте отново, палаткаджии, огняри, мс-та, селектори, дървари и диваци!


  Топлото време е налице и заедно с него нашите слънчеви усмивки, шарени панталонки и тениски!

 

  Та така, без да му мислим, стегнахме дисагите, разпалихме моторетките, таратайките и БДЖ вагончетата и с шеметна „скорост” потеглихме към морето. Там, дето си ни е най-кеф, много ясно, че става въпрос за Варна майка!


   Сега насочете вниманието си към широките зелени поляни и потайните горички на Аксаково, където се състоя първият фестивал на открито за 2015 г. Виновниците за всички тези пакости, на които станахме свидители две вечери – 17-18 април, отново бяха нашите щури морски лешове (така си ги наричаме, щото си ги обичаме) – P4K. Каква е тази странна абревиатура? За тези от вас, които все още се чудят, ще кажем, че това е тяхната организация за забавление във Варна, който не ги знае, значи е пропуснал доволното количество партита на плажа и още къде ли не. Play for kill е тяхното официално мото, но зад него стои закодираното – ПИЧКИ!!! Напоследък се разчуха и в столицата ни, тъй като последното им участие отбеляза пореден успех в Maze клуб на 28-ми февруари тази година.


   И продължаваме с нашите мемоари ...


   След като паркирахме колите и кемперите, разпънахме огромната музикална шатра, включихме генератора и всички техники, закрепихме палатките и хамаците, забавата започна. Вечерта беше само наша, чук времето също. Партието беше не на шест, а направо на шест плюс 4 и 20 (ха-ха-ха). Няма да ви затормозяваме с порядъчен line up, защото най-вероятно ще ви се замота главата. Лудницата започна по-хард – с dnb тракове, специални селекции, подбрани от небезизвестния морски марсианец – Marski. Той изкърти със зверски бийтове за по-късния ненормален фрийстайл, който обадиха – The Fogg, Da MothaFactory (Бомбата, Монката и Геша) и Secta. Изтрещяхме, бре, то не беше рап, не бяха зелени чудеса, та ... отплеснахме се!


   Огънят беше добре разпален и се бяха събрали достатъчно човечета от цяла България: Варна, София, Русе, Добрич, Сливен, Шумен и т.н. Ракийката и 100-тина литра бира се лееше на поразия, както и приповдигнатото ни пролетно настроение. Както си партихме (както казва една пичка варненка) изведнъж накъдето и да се озъртахме, виждахме много хора, които явно прииждаха в късните часове на вечерта. Да видим какво си спомняме още...


   Вантката, момчето с китарата и хип-хоп маниака от „Ума и Дума” се включи добре зад пулта. Разтанцува мадамите с 90-тарски хитове. Свежо влизаше „I see you baby, shake it that ass” . По-късно нашият русоляв жребец - Limking разцепи с ragga bass, jungle и dnb трясъци. Подскачаха всички самодиви девойки и диваци. Басът беше на макс и ни махаше главите от един замах (ха-ха-ха). Някои от нас заспаха по-раничко, но се будихме от време на време и чувахме доста приятен break beat, psy breaks и psytrance, благодарение на Митака (Scion). Жалко, че го изпуснахме, но трябваше да презаредим малко батериите за следващия ден.


  На 18-ти ни очакваше нов прекрасен слънчев ден. Сутринта беше яко на фрий, тъй като фрийсталът на някои от мс-тата не спи. Абе с две думи въобще не си бяха лягали, та за добро утро ни посрещнаха с оригинални рими, батъли помежду им и двулитровки в ръка. Поразцъкаме из полянките: хекче, чорапи, бичихме на хаймака и на тревата, правихме си шаренки бижута и лафчета ни вървяха със слънчевите лъчи. Дневната сцена беше посветена на реге и рага музиката, позитивните вайбове се разпръскваха навсякъде из зелената поляна заедно с всички регешари, расти, смъкнати и всякви свежи типажи. Big up за Ras Ivo за готините ридимчета, които ни пускаше докато вършихме обичайните айляшки дейности. Късният следобед се насладихме на чилващото дъбче на JaHarry.

 

 

   Събрахме клонки и съчки и беше време за масив огън, който приюти всички лагеруващи от различните краища на едно място. След това малко ни заваля порой и бяхме мокри, но важното беше, че си тръгнахме заредени с незабравимите преживявания, които оставиха в нас организаторите. Респект за P4K, нямаме търпение за следващата ви морска или столична изява!


  One LOVE


Вход
?
Контакт
Регистрирай група
Обяви събитие