Албума в Google+

Десето издание на Drum and Jazz

Теодосий Спасов, Деси Добрева, британците BCEE и RIYA, и родното трио ORATNITZA са сред участниците в юбилейното издание.

На 29.11.2014 в BLENDER club
20.11.2014, HMSU team
Източник: HMSU team

DRUM and JAZZ е едно от традиционните есенни събития на българската дръм и басс сцена. Тази година ще се проведе десетото юбилейно издание на ежегодния музикален проект, организиран от HMSU. На 29-ти ноември в столичния клуб Blender (подлеза на НДК) ще се съберат множество любители на класическия DnB, визуализациите, българската традиционна музика и експерименталните звуци.

 

Специални гости на събитието ще са британците BCEE и RIYA, като и двамата идват на родна земя за първи път. Световноизвестният DJ и продуцент от Източна Англия BCEE е основател на лейбъла Spearhead Records. В своята дълга кариера артистът е издал множество сингли, няколко ЕР-та и два пълни албума. BCЕЕ е един от водещите продуценти на Liquid DnB сцената. Негова продукция редовно влиза в сетовете на най-големите DJ-и, а траковете му са сред любимите на голяма част от феновете в световен мащаб.

Заедно с него на сцената ще се качи и вокалистката RIYA. Считана от много критици за най-добрия женски DnB вокал, певицата си спечели прозвището "кралицата". В последните няколко години RIYA участва в много проекти с огромна част от водещите продуценти в басс музиката и издава за лейбъли от ранга на Critical, Metalheadz и Shogun Audio.

 

Освен дългоочакваните гости от Великобритания, програмата на вечерта включва и две български банди - БALKANSKY Live и ORATNITZA live.

 

БALKANSKY Live е визуално-музикален проект, създаден от Теодосий Спасов (кавал, тромпет, вокал), Иван Шопов (електронен звук) и Иво Христов (визуализация и арт мениджмънт). На 29-ти ноември към триото ще се присъедини и певицата Деси Добрева. БАLKANSKY представят красотата и магията на традиционната българска музика в комбинация с нискочестотни ритми и динамични визуални ефекти. В началото на следващата година артистите ще са готови да издадат нов албум, като част от парчетата

ще можем да чуем на живо.

ORATNITZA Live е инструментално трио от София. Проектът представя българската народна музика посредством традиционни инструменти и автентични вокали, украсени с DubStep и Drum and Bass ритми, фюжън елементи и екзотични инструментали. Музикалната им визия е лесно разпознаваема за слушателите, а фенската им база не

спира да увеличава броя си. В момента групата също работи по нов албум, който се очаква да излезе до края на годината.

 

Десетото издание на Drum and Jazz ще включва и част от артистите на HMSU. На сцената на Blender свои сетове ще представят EXo, Targy и High Roll.

 

 

 

Повече информация на:

 

https://www.facebook.com/DrumAndJazz

https://www.facebook.com/events/398010220353120


Вход
?
Контакт
Регистрирай група
Обяви събитие