Уикеда + Нещо Цветно = Шарена пънкария

На 30.04.2015 в Mixtape 5
05.05.2015, Валентина Минчева

  Как е я карате, свежари?


  Отново решихме да рефрешнем на хубавото слънце с прилично количество изпити бири, не си даваме много зор, не бързаме, за да стигнем навреме за работа или за лекции. МАЙляк ни е, за това ще ви разкажем малко за една музикална чуднотийка, на която станахме свидетели!


  Ай ся, да ви видим!


  Миналият четвъртък (30.04), както винаги в Mixtape 5, пак се бяха посъбрали доволно Ой почитатели за концерта на Уикеда и Нещо Цветно. Кой в цветно, кой в безцветно, всички се бяха оцветили, доколкото могат, готови да се побутват лекичко пред сцената. Криво ляво стигнахме до другарчетата ни, които вече бяха заели челни танцувални позиции.


   Тамън навреме нахлухме за първата музикална банда. Да точно така, ако не се сещате, ще ви дадем силен жокер – готините пичове са от Майна Таун (Пловдив), и от това, което виждахме, вече бяха награбили любимите си инструменти. Вперихме поглед в техните пънкарски осанки и ни стана едно благо като засвириха „Искам слънце”, „Янска”, ама другите песнопения не ги помним (ха-ха). Подскачахме нежно на ска мелодиите, примесени от време на време с по-хард стъпки, с широки усмивки, позитивни, с клатушкаща се биричка в ръка. Нямаше как да не остане незабелязан голият до кръста вокалист, който привлече вниманието на дамите. След последният им концерт в Пловдив, момчетата от „Нещо Цветно” понашумяха, и сега засипват и столицата ни със свежото им излъчване и звучене. Много добре ви се получава, продължавайте все така и занапред!


   В МУЗИкалните пауза между групите безпощадно се намесваха познатите ни лица зад пулта – Лъчо от Q-check и Lazy Face. Те разведряваха Ой лудаците, коите се бяха кротнали за малко преди да изкуфеят отново. Ако се чудите с какви парчета са ни поздравявали нашите селектори, ще ви кажем точно: „шарена музика за ходене по тавана”. Спомняме си, че ни заливаха със готина ска, както и някви ударни тракове на Dubioza Kolektiv, евалата!


   Бяхме заели "бойна" стойка за тотално превъртане, когато на пънкарската арена излезе Ерол и компания – уик, уик, Уикеда, Уикеда (ха-ха). Легендите се раздаваха, както винаги, като тяхното присъствие предизвика доволно тълпи пред сцената. Сите фенове бяха там, кой с гребен, кой без него, музикалната любов беше на единна. Романтиката се разливаше навсякъде из клуба в подлеза. А пък, хората искаха само да слушат „Обиииичаааам” и не им трябваше повече. Захранихме се като крушки от 120 волта и с засилка се насочихме към заформилото се дружелюбно пого. Нямаше как без него, нямаше как и без „уиски с фъстъци, и от време на време бадеми”. С Боби не си пихме кафето, но за сметка на това пълните бирени бутилки бяха вдигнати високо през цялото време, в готовност да си кажем наздраве с щураците от Уикеда. Много дивяхме, ей, с нетърпение очакваме следващате им весел концерт.


   Сега ви оставяме на мира, отворете си една мастичка, пуснете си малко шарена пънкария и живота да върви!


   Разбрахме се без бОЙ!


   P.S. ДъСката не ни хлопа!


Вход
?
Контакт
Регистрирай група
Обяви събитие