Албума в Google+

Тежкотоварен мини хип-хоп фест

На 31.01.2015 в Mixtape 5
04.02.2015, Валентина Минчева

  Йо, йо, йо!


  Отново ни е баш драго скорострелно да излетим към любимото ни двуизмерно хип-хоп пространсто! Кое е то? Check it outta!


  Тази статия е посветена на всички swag-ъри, gangst-ъри, rap-ъри, mada fack-ъри, R&B мацки с тигански шапки и смъкнати панталони – EAST COAST, WEST COAST – за една вечер всички бяхме едно цяло!


  Ще ви разкажем историята на една студена януарска вечер, мистериозна, покрита със снежен пласт рап, облечена в черни широки дрехи...


  След вдъхновяващото ни интро можем да пристъпим здраво с двата крака през прага на верния ни ъндърграунд клуб – Mixtape 5. Датата беше 31-ви януари. Часът беше някъде 10-11, пичовете и пичките навлизаха постепенно в голямата зала, където всички тръпнаха в очакване НЕЩОТО ДА СЕ СЛУЧИ! Тук е мястото, да ви издадем и поводът, поради който всички музикални маниаци се бяха насъбрали – Representa Hip-Hop mini fest. Да ви кажем честно, организаторът явно е скромен, когато е поставял заглавието на събитието. Спокойно прекръстваме феста от мини на макси!


  И така, докато първите чуждестранни изпълнители от рап програмата, си стягаха тирантите и си опъваха чорапите в бекстейджа, приятелски кръгчета вече се бяха позаформили около сцената.  Както винаги леко се поклащаха човеците в ритъм с бира в ръка под съпровода на свежи хип-хоп хитачки , за които благодарим на музикалните агенти от Sofia Finest. С гръм и трясък първи на арената се появиха Negy и Нешев , а.к.а. FARS (Illmate), които надъхаха хората си да изгърмят. Чухме един от най-силните им тракове – „Flying minds”. Браво на вас, трябва се поддържа тая българска рап сцена!


  Музикалният бандит 14KT подгря страшно великолепната четворка в лицето на нашите събратя, дошли чак от САЩ – Тhe Black Opera. Те поставиха началото на нашето мини макс хип-хоп шествие. И така, въпреки всичко, те бяха малко критикувани от някои хора след шоуто, под предтекст, че били много swag. Да, ама не, бандата им си беше истинска атракция, имаше елементи на swag в парчетата им, в което нямаше нищо лошо. Видяхме ги в поне четири различни екипировки (с маски, без маски, с военни дрехи, като африканци, като всякви). Задържаха се прилично време на подиума, което също не се понрави на някои „разбирачи”, но това нас никак не ни заинтригува! Подскачахме щуро на техните хип-хоп мелодии – „Villains”, “Black Nirvana” , “Sleep Tight”. И определено не ни трябваше пълна упойка, за да ни подложат безмилостно на черните им операции. Big up, искаме ви на живо пак!


  Ако не се лъжем следващите, които се изкачиха гордо на сцената бяха – Animal Nation, нещо като Animal Planet, само че тука има повечко рап. Високичък и бял, така ще го запомним т’ва Мс, заедно с неговия талантлив Dj. Римите му със сигурност ни впечатлиха.


  Появата на женски образ в цялата чудовищна рапърщина провокира доста голяма част от противополжния пол да се скупчи най-отпред, за да е близо до красавицата. Именно ви говорим за канадската хип-хоп мадама – Jaclyn Gee. Гласът й беше като на славейче, стройната й фигура смело се движеше напред-назад, със Загорка в ръка, а песните, които ни изпя определено ни допаднаха. Към нея се присъедини и звярът, наметнал пухена качулка – Snak the Ripper. Да не си помислите, че ще правим нова версия на приказката за красивата и звярът! Избухнахме мощно на съвместните им тракове: „Alive”, „Over you”. Жадни за още рап, много се изкефихме от присъствието на татуираното сладурче от лейбъла „Stealth Bomb Records” – Caspian. Той изпълни няколко смазващи трясъци заедно със Снак – “Built like this”, “SDK”. С микрофони в ръка, лошите момчета нямаше как да не грабнат вниманието на хип-хоп дамите.


  Ако сте верни фенове на UK реденето, значи това е вашата част. Английските звезди бяха паднали за няколко часа на сцената в Mixtape 5, София. С провокативни рими - Fliptrix заедно с Verb T зарибиха здраво публиката си. Нека да споменем, че са част от известния лейбъл – High Focus Records, който е любим на мнозина. Fliptrix е прочут още и с неговият „rhyme book” -  да създаваш рими и да ги възпроизвеждаш, това означава творческа отдаденост. Успяхме да го издебнем в бекстейджа и направихме кратко забавно интервю, което скоро ще можете да гледате. Иначе, к’во още? Обезумяхме на техните записи: “Wylin out”, “Vultures”,” Medicate”, “Where you find me”. Силна подкрепа имаха от Dj Molotov. Респект за всички!


  Капанът, който ни бяха поставили последните артисти, беше щракнал здраво още преди да се сблъскаме с тях на живо. Грандиозната кулминация на вечерта, безпорно бяха рап динозаврите PROPO’88 и BLABBERMOUF (Da Shogunz). За тези от вас, които си тръгнаха по-рано, да знаете, че има за какво да съжалявате! Гледката беше чаровно смъкната: тежки речитативи, полудели фенове, които размахваха ръце, крака, кой каквото си има и много усмивки. С тяхното олдскул звучене от ‘90 г. нидерландците успяха да ни вкарат в една сериозна ъндъгрануд среда, от която излизане нямаше. One way in, no way out! “Shit is Buttah”, "FlaberGasted", “Put em up”, „From the top of the stack”, и много други диви ревове чухме от шогунските машини! Велики сте!


  Евала на организатора – Phat Bride, който за пореден път ни докара силни вълнения, заради изпълнителите, които беше поканил на нашата малка българска сцена. А колкото до „критиците от афиша” – като не ви харесва шоуто – дим да ви няма или ходете да димите някъде другаде, където ви изнася!


  До нови незабравими МУЗИкални срещи! Ааайт?

 


Вход
?
Контакт
Регистрирай група
Обяви събитие