Албума в Google+

Първото издание на София Фюжън Фест ще се качи на сцените на “Mixtape 5” през октомври

На 25-ти и 26-ти септември се задава пре-Фест с участието на Чаушеви трио, хор Кипри, So 5, Тъпани и Гайди,Brincandeira и Echoo – Balkan Samba

09.09.2014,

Заражда се нов фестивал на софийската сцена, който съчетава различни музикални елементи в едно синхронизирано цяло. Първото издание на София Фюжън Фест ще се проведе на 23-ти и 24-ти октомври в двете зали на столичния клуб “Mixtape 5”.


Дневната програма на фестивала (B-Side) включва изложение на ръчно изработени музикални инструменти от български автори и музикален базар. На сцената на голямата зала и в двете фестивални вечери ще излязат по седем популярни български фюжън групи, за да представят многообразие от звуци и възможности.


Преди същинската октомврийска част, обаче, се задава подгряващо двудневно събитие. София Фюжън пре-Фест ще събере почитателите на етно фюжън музиката на 25-ти и 26-ти септември. Локацията е малката зала на “Mixtape 5”, а участниците са следните:


25-ти септември/четвъртък:


Чаушеви трио откриват фюжън вечерта.
Величка Чаушева-вокал, Вели Чаушев - китара и тамбура и Любомир Ангелов - пиано. Специален гост- солист на триото ще е Диана Чаушева.


Хор Кипри ще озвучат пространството в „Mixtape 5“ с акапелни фолкорни изпълнения. Ансамбълът се състои от десет народни певици, които интерпретират с авторски разработки фолклорното ни творчество, облечени в традиционни за него носии.


Тъпани и Гайди ще придадат завършек на тематичната вечер. Групата съчетава традиционния родопски звук на каба гайда с австралийско диджериду и перуански кахон – истински фюжън, който съчетава традиционни първобитни инструменти от три континента. Всичко това плюс прекрасния глас на Валентина Добрева пренася публиката от девет планини в десета.


26-ти септември/петък:


Brincandeira/ Capoeira са в началото на втората вечер на пре-Феста и ще изпълнят батукада (бразилска перкусионна музика) с традиционни бразилски инструменти. Brincandeira са самба карнавал, предаващ атмосферата на Рио де Жанейро. Тези огнени ритми, разбира се, не могат да минат без танци: освен,че свирят, музикантите танцуват и капоейра.


So5 в Mixtape 5 ще продължат да носят посетителите по течението на бразилските ритми. Вечерта ще е изпълнена с огнената страст, защото музиката им едновременно напомня за емоциите от едно запомнящо се Световно и за един незабравим и шарен карнавал с участието на фюжън вокали, китара, клавишни, бас и барабани.


Echoo - Balkan Samba ще представят авторска музика в стиловете боса нова, етно джаз, фюжън и бийт бокс. Групата акцентира на екзотичното акустично звучене и импровизацията като начин на съчетаване на различни музикални традиции и звуци.

 

Билетите за пре-Феста са ограничени до 200 бр.


10 лв. - еднодневен билет /предварителна продажба
15 лв. - еднодневен билет на място

 

20 лв. - двудневен билет/ предварителна продажба
25 лв. - двудневен билет на място (25.09)

 

Повече информация:


Fusion (от англиски) означава сливане, преливане. Използва се за комбиниране на много различни елементи в едно синхронизирано цяло.
В музиката Фюжън е музикален жанр, в който първоначално се преплитат елементи от джаз, фънк, R&B и рок. От джаза той взаимства акцента върху импровизацията, от фънка - ритмите и груува, а от рока - електрическите инструменти, новите звуци и възможностите, които те предлагат. Многообразието от нови звуци и свежи музикални идеи, които е породил този стил,става причина той да стане любим на много съвременни музиканти– и , които откриват в него богат материал за вдъхновение и изпълнение.


Събитието във FB:
https://www.facebook.com/events/1462153854026728/?fref=ts

 


Вход
?
Контакт
Регистрирай група
Обяви събитие