Албума в Google+

Миро Морски: Ще изям два лимона, ще отида на кино

09.03.2015, репортер: Ваня Бенелинова, снимка: личен архив

Каквото и да кажем за Миро Морски, ще е недостатъчно и неактуално, защото нещата при него постоянно се променят, заедно с местоположението му. Познаваме го от Джанго Зе и като самостоятелна музикална единица, а музиката му ни припомня за искрените неща от живота. На 11-ти март господин Морски ще акостира в парти зоната на София Филм Фест 2015. Ето го и попътният ни разговор:


 

Здравей, в коя точка на света се намираш в момента?


Трябваше в момента да съм в Индия на един gypsy flamenco фестивал, но пътуването отпадна в последния момент, така че съм в Лондон.


Пътуваш доста често, за да свириш с различни музиканти. Имаш ли си любимо място, където най-много се получават нещата?


Любимо място за музика може да е навсякъде, където се събираме сродни души и имаме нещо смислено или безсмислено да си кажем. С тези, които успеят да се включат на секундата, че обикновено няма много време за репетиции. ..

 

На каква музика се кефиш напоследък? Сподели нещо, което те е впечатлило скоро.


Напоследък в ушите ми звучат две песни, сътворени от колега и приятел.

 

Не е случаен псевдонимът Миро Морски, нали? Каква част заема морето в музиката, която правиш?


Псевдонимът е случаен, случайно се нуждаем от ново име „по тази тежка чужбина“, случайно съм се родил във Варна...На две-три места споменавам морето в песни, имам една, където „ловим много, много риба, там, на реката голяма“, но морското не е чак толкова определящо.

 

А хареса ли ти филмът „Последните черноморски пирати“, който беше част от миналогодишната програма на София Филм Фест?


Много ми хареса, почувствах се много на място на концерта след прожекцията му (бел. ред: концертът беше на Миро Морски (Django Ze)

 

Как ти хрумна фразата „ще изям два лимона, ще отида на кино“?


Тази фраза за мен лично е нещо като рецепта за търпение в трудни моменти. Хрумна ми, докато вървях из центъра на зимна София.

 

На 11-ти март отново ще те видим на музикалната сцена на фестивала. Кои други музиканти ще се включат, или е изненада?


Имам добри приятели, които обичат да свирят в малкото свободно време, което имат, но го правят от все сърце. Поел съм ангажимент към тях да ги държа близо до приключенското съзаклятническо занимание, което представлява свиренето на музика заедно...

 


Вход
?
Контакт
Регистрирай група
Обяви събитие