Албума в Google+

Петък, Студио 5, Милица Гладнишка, Мишо­­­­­ Йосифов, секстетът, джаз, опера и още нещо

На 27.11.2015 в Studio 5
С участитето на Милица Гладнишка, Мишо Йосифов Секстет
02.12.2015, Kika

Не съм слушала на живо Милица никога,обаче исках тъкмо за нея да пиша, защото има ненормален глас и е толкова готина, че направо ми иде да отида и да я прегърна, ей така, както си пее на сцената.
Има хора с много талант, ама много. Милица примерно може да играе театър, може да пее опера, учила е кукловодство, обаче и джаз пеене и, въпреки че все по- често я виждаме по телевизията, не спира да е едно земно и ведро момиче.

 

Какво я свързва с джаза? Ами майка й е първата жена тромпетист в България, учила е джаз в Лондон и в майсторския клас на Милчо Левиев. С Мишо Йосифов Секстет имат вече един албум, който е празник за сетивата всеки път, когато си го пусна, но на живо, на живо е просто музикална феерия.

 

На живо можете да видите бийтбокс битка между Милица и Мишо, джаз надпяване, екзалтирани хора, тотално погълнати от дивите мелодии, които свирят. Казвам ви, на пианиста телефонът му падна от джоба по време на едно откачено парче и той разбра доста след това.

 

Ще чуете филмовите теми от“Ну-Погоди“ и „Семейство Флинтстоунс“, немски шансони, красиви бавни ритми, лудешки щури парчета, оперно пеене. Ще чуете как всеки тон изпят от Милица абсолщтно съвпада с гласа на тромпета, движат се с с абсолютно еднакво темпо. А на всичкото отгоре Милица не спира да играе между песните. Все едно сте на опера, театър и джаз концерт едновременно. Всичко е толкова диво и разнообразно, толкова красиво и толкова близко и приятно поднесено, че все едно сме в един хол с хората на сцената и ми иде да отида и да ги гушна всички до един! Рядко музиката е толкова близо, сигурно защото Милица е някакво мило момиче, което все ще изглежда на осемнадесет заради смеха и детския поглед, а с Мишо толкова добре се допълват с тази негова вечна усмивка...


Никой не искаше да си ходи, освен може би музикантите след третия бис, ама как да ги пуснем... И аз не разбрах как стана два и вече не ми се спеше, а все казвах на Дидо колко съм стара и сънена.


Вход
?
Контакт
Регистрирай група
Обяви събитие