Албума в Google+

На Лара с любов или как една жена и свитата й превърнаха зала 1 в приказка

27.10.2014, репортер: Кристине Василева, фотограф: Камен Киров

Тишина и тъмнина. Четири огромни картини – съвсем изчистени и стилни, а художниците им – заключени в тях. Осветени са единствено силуетите им и ангелските звуци, идващи от леките завеси на рамките.


Лара Фабиан – крехка и нежна, се носеше на сцената на зала 1 в Националния дворец на културата. Тя беше повече от художник, повече от изпълнител, повече от артист. Беше маг! Навлезе в главата на всеки един от присъстващите в публиката, изпълни душата му със светлина, възкачи го до облаците и го омагьоса с гласа си, с любовта си към музиката, с отношението си към хората.


В самото начало обясни, че е болна, че са я предупреждавали да пази здравето и гласа си, но сърцето й е подсказало къде трябва да бъде и какво трябва да прави, затова тя го направи – зашемети ни! През цялото време си говореше с публиката и превърна концерта в едно изключително интимно и романтично преживяване. С първата си песен тя каза „Обичам те”, а в замяна всички в залата се изправиха на крака и вдигнаха малки плакати, на които пишеше „Je t’aime, Lara”. Съвсем споделена беше цялата емоция, която проникна през дима, забулил залата.


Светлините на сцената изгряваха и залязваха, озаряващи образа на Лара, докато гласът й се разнасяше отвъд времето и пространството. А когато завесите на рамките бяха дръпнати, се откри красотата в цялата й пълнота. И сцената беше по-жива от всякога. Беше вече не сцена, а приказка. И то от най-магичните!


Лара Фабиан е най-прочутият белгийски изпълнител в света и един от малкото, които имат три октави гласов диапазон. Лара Фабиан започва да пее на 14 и пее на десет езика. Лара Фабиан разтресе всяка клетка на София с изключителния си професионализъм, съчетал в себе си глас и сърце. Беше отворена и искрена с почитателите си. Радваше се на всяко цвете, спираше за снимка, защото „просто не мога да устоя”. Не можахме да й устоим и ние.
Само за няколко песни време, само с няколко думи, усмивки и няколко жеста, успя да покаже, че тя не просто обича, а обожава това, което прави. Именно любовта, с която излиза на сцената, я правят толкова съвършена и неповторима. А публиката не просто пя с нея, тя стана многократно на крака, за да аплодира този велик изпълнител.


Сред песните, с които зарадва героите в тази приказка (разбирайте концерта), каквито бяхме всички присъстващи, бяха “Je suis Malade”, "Caruso", "J'y crois encore", "I Guess I Loved You", "I Will Love Again". Музикантите, които бяха с нея във всяко едно изпълнение, допринесоха за магичността на вечерта и със соловите си изпълнения. Особено завладяващ беше перкусионистът, който плени публиката с помощта на …леген с вода. Водните капки заехтяха из залата и погъделичкаха слуха на всеки от присъстващите.


Всяко преживяване има своя специален момент – вълшебен, докосващ. Събитие като това е споделено от много хора и навярно за всеки този специален момент е различен. Но мога да ви разкажа единствено за своя – момента, в който сълзите се открехнаха от очите ми без дори да разбера, плъзнаха се по развълнуваното ми лице и полетяха в малката нощна приказка заедно с останалите, за да завали кристален дъжд. Залата пулсираше сякаш беше вените на това преживяване, а сърцето – Лара ме разчувства с тези думи и изтръпващото изпълнение след тях, от което не само плътта, а и душата ми настръхна – „Колко можете да понесете заради любовта? Отвъд очакваното! Може да изглеждам тъжна и болна, но отвътре всъщност съм щастлива. Щастлива да бъда тук, да съм с вас, да правя онова, което обичам най-много! Благодаря ви!” … и гласът й се разля в залата.


Тя оприличи срещата си с българската публика с вълнението от първата целувка. Отправи въздушна такава към всички в залата и всеки беше целунат от гласа й. Остави душата си и взе хиляди със себе си. Защото беше просто прекрасна! Обеща да се върне и вярваме, че много хора нямат търпение това да се случи.

 

На Лара с любов!


Вход
?
Контакт
Регистрирай група
Обяви събитие