Глътка хип-хоп на екс!

Интервю с момчетата от So Called Crew

С участитето на So Called Crew
26.10.2016, Валентина Минчева

Привет на всички хип-хоп откачалки!


Идва сезонът на безброй шумни и избухващи партита в любими софийски клубове.

 

За това днес искаме да ви запознаем отблизо с рап културата на пичовете от групата „So Called Crew”. Убедени сме, че сте ги слушали някъде, най-малко сте присъствали поне на един техен лайв.

 

С удоволствие ви представяме и самото интервю с всички членове на крюто:

 

Разкажете ни кога и къде се запознаха всички в хип-хоп групата ви?

Трашер: Това наистина е нелесен въпрос за конкретен отговор, защото в началото всеки се е познавал с някого от другите членове от различно време и по различен начин. Някои се знаят от деца, други от доста по-късно. Кардинално всички се запознахме взаимно преди малко повече от 5 години, непосредствено преди да стане и групата, която сме в момента, макар и да не сме в стартовия ѝ състав. С годините е имало пререкания, неразбирателства и дори непреодолими проблеми, които по една или друга причина са намалили състава на групата до точно този, в който сме в момента.

 

Как решихте, че ще правите именно рап, а не някакъв друг популярен музикален стил?

Трашер: Всички членове на групата се занимаваха с това и преди да се съберем като крю, но поотделно . В един момент, от три четири по- малки „групички“, станахме една голяма (тъй като в началото бяхме осем). Така че, реално, не сме сядали да мислим, какъв точно стил музика да правим, а просто се събрахме заедно, за да правим музиката, с която така или иначе вече се занимавахме.

 

Кое е най-щурото ви изживяване на сцена?

Бате Доуен: Яки преживявания на сцена, колкото щеш, стига публиката отсреща да избухва и съответно да се предава енергия помежду артистите и слушателите. В бар "4 стаи" са ни замеряли със сутиени, но беше дело на наши близки приятелки и не се брои.

 

Откъде взехте името на групата ви: So Called Crew?

Трашер: Името го измисли Евгени преди години. Съвсем случайно, без някакво ясно вдъхновение, но си остана така.

Евгени: Решихме, че е оригинално, за това и не сме го сменяли от пет години.

 

Ако можехте да се върнете още съвсем в началото, когато тепърва навлизахте в музикалната хип-хоп сцена, какво щяхте да промените?

Евгени: Може би щяхме да отделим малко повече време на техническия аспект от правенето на музика. По-добър микс и мастър, по-концентрирани живи участия, но се надяваме, че сме се поучили от грешките си в миналото.

 

С кои известни изпълнители сте били редом на една сцена (България, чужбина)?

Жлъч: В България сме били с кого ли не на сцена, от DRS до Ъпсурт. Подгрявали сме на Jeru Da Damaja, Talib Kweli и Swollen Members. За тези артисти поне се сещам в момента.

 

Споделете нещо повече за участието ви в предстоящия фестивал – „Sofia Fusion Fest” 2016 г. на 4-ти и 5-ти ноември в „Sofia Life club”?

Жлъч: Освен, че сме единствената хип-хоп група на плаката, друго преди фестивала не бихме издали.

 

Вълнувате ли се, че ще присъствате като изпълнители на подобно събитие?

Жлъч: Ще е различно от обичайното преживяване, заради това, вълнение определено има.

 

Публиката да очаква ли неочакваното от вас, момчета?

Жлъч: Обичаме да експериментираме на сцената, така че бих казал “да”. Освен ако и това не е очаквано от нас, което би било съвсем в реда на нещата.

 

Кажете ни с две думи, честно, има ли прогрес в рап културата в момента?

Eвгени: Българската рап сцена в момента е на кръстопът. Имаме възможност да тръгнем в много добра посока, благодарение на много кадърни и надъхани млади продуценти, емсита и диджеи. Но има вероятност и всичко да се сгромоляса и тези хора да спрат да се занимават сериозно с рап музика. Има нужда от мотивация от по-старите артисти, собствениците на клубове и барове, както и алтернативните медии, които се интересуват от ъндъргаунд култура. Имаме лошият навик всеки да си гледа само в паничката, а не трябва да е така.

 

Кои са колегите ви, които винаги ще уважавате за това, което са постигнали?

Бате Доуен: Научихме много в тази сложна рап игра, но както всеки, си имаме и приятели, които чак след това са ни идоли в рапа. Те си знаят кои са – хората, с които бачкаме постоянно, хората, с които се подкрепяме взаимно! По отношение на по-старата школа, се кефим на всички допринесли за развитието на културата по един или друг начин в годините, за да бъде тя такава, каквато е в момента и ние да уважаваме корените ѝ.


Вход
?
Контакт
Регистрирай група
Обяви събитие