Албума в Google+

Свободна приказка-пътепис на Безвремието (част 1)

На 29.07.2015 в с. Ездимирци, Трън
29.07.2015, Зелентинковец
Източник: Koncerti.bg

  "Свободата е право да правиш всичко, което ненакърнява правата на другите."
Този цитат на Тюрго ни послужи за встъпителна част в нашата приказка, която ще споделим с вас, свободни хора!

 

  Имало едно време една дива хипарка, красива, млада и необуздана. Един ден решила, че иска да покаже на всички, че е отговорна за своята свобода. Така започнала да търси нашир и надлъж нейни съмишленици, неограничени, с будем ум и с желание за личностно и духовно развитие. Така минали няколко месеца и човечетата сами идвали при нея, когато разбрали, че някъде там зад седем планини и реки съществува девойка, която живее за любовта и мира по света.

 

  И така започна всичко ...

 

  Все повече и повече свободолюбиви снажни момци и арни моми прииждаха от всички краища на онази чудновата плодородна земя (България), за да се присъединят към идеята - хората да споделят своите интереси и алтернативни идеи, за да ги развиват заЕдно в полза на социалните дейности и взаимоотношения. Така се роди и една прекрасна неопорочена мисъл - всички те да се самоорганизират, за да постигнат повече и да достигнат далечни висини. Тяхното общество не беше затворено, а отворено към външният свят, всеки беше добре дошъл, не бяха нито секта, нито група войни, които убиват триглавия змей... Не! Те бяха с чисти намерения и сърца, толерантни едни към други, за това създадоха - СвобоДен център за свобоДни хора. Дните им минаваха ползотворно, организирайки всякакви събития с образователна, интерактивна и творческа цел, дните им бяха споделени, защото когато бяха заедно - те бяха най-продуктивни и щастливи!

 

  Силата на тяхната свобода ги мотивира да направят една уникална сбирка с много позитивтни и приятни хора сред природата. Идеята за СвобоДен фестивАл на безвРемието се родила, когато девойките зърнали широките зелени поля пред тях, високите гористи хълмове и небесносиният простор над тях. И възкликнали - "на това място ще направим фестивал"!

 

  Речено-сторено...

 

  Свободните хора неуморно се трудили, за да изградят ясна представа за предстоящото тридневно събитие - в началото всичко беше мътно, постепенно идеята се избистряше, доброТворците се удвояваха, а с тях енергията и ентусиазмът на другите също. За няколко месеца успяха да самоорганизират едно музикално- поетично-творческо-забавно-образователно алтернативно чудо. И както се казва в приказките - "Всяко чудо за 3 дни". Така беше - тяхната магия траеше точно 3 дни и вечери, но тя не успя да се развали, защото омагьоса всички посетители, участници, музиканти, артисти, готвачи и организатори на Безвремието.

 

  Датите бяха изцяло посветени на маите (Цолкин). Според него на 24-ти юли приключва техният цикъл (последният ден от календара), а на 25-ти започва денят на безвремието - ден за творчество, забавления и изкуство. На 26-ти започва новият цикъл, съответно е и първият ден от календара. Красивото местенце беше с. Ездимирци (живописно селце блидо до гр. Трън) Там зарядът беше много силен, от който всички почитатели на феста черпеха сили и положителна енергия. Това не е измислица, това е истинският живот за тези, които решиха да отдадат всичко в името на свобода! За това ще ви разкажем за идилията, на която присъствахме на фестивала на Безвремието.


Вход
?
Контакт
Регистрирай група
Обяви събитие