Албума в Google+

Забавно интервю с лудаците от "Toy Letters" (ska-core)

На 07.01.2016
С участитето на Toy Letters
07.01.2016, Валентина Минчева
Източник: Koncerti.bg

 Представяме ви ска-кор маниаците, които напоследък здраво избухват на музикалната арена - Toy Letters:

 

 Най-напред ни е интересно да разберем откъде идва името на групата ви ?


 Сериозно ли ви е интересно това? В интерес на истината имахме идеи за много по-интересни имена на групата – Базука парти, Gangbang Inc., Ронени мамули, Bahur Warriors, но консенсус постигнахме едва след като барабаниста ни излезе от тоалетната с просветление или навярно знак, който гласеше „Toy Letters”.

 

 Вашите фенове са добре запознати със стила ви - ска-кор, но как бихте го обяснали на онези, които никога не са го чували ?


 Елате и чуйте – неописуемо е! 


 Мислите ли да издавате скоро алум? Кога?


 Албум – не, но може би второ EP (демек сингъл на стероиди) с няколко новозаписани парчета. Кога ли? Ми кога... не знаем! 


 Разкажете ни малко повече за създаването на последното ви парче – „Skarabia” и самият клип, който определно се откроява от останалите на вашите музикални колеги?


 Падна голямо създаване, ха-ха-ха! 100 пъти сменихме концепцията на песента, усложнихме я оптимално, презаписвахме я, докато я докараме до завършения ѝ вид. Клипът за сметка на това беше голям купон. Не, че не се протака и той организационно с 3 месеца, но накрая се събраха точните хора на точното място. Концепцията беше да е мрачен, психарски и леко апокалиптичен. Режисьор е Камен Коларов, а оператор Бисер Джонев – оказаха се страшен тандем и развиха идеята максимално. Голяма подкрепа бяха и приятелите ни от hoodride-bg с техните луди МПС-та, които са в пълен контраст с всякакви лъскави и тунинг коли от клиповете, които гледаме всеки ден. Въпреки че беше адски вятър, студено и на майната си, всички участници бяха супер надъхани и резултатът се вижда. Не крием, че си харесваме клипа повече от песента, ха-ха-ха!


 Кой е най-щурият ви концерт, който сте правили?


 А сега, де? Свирили сме на много интересни места, но за тази година беше лятото, когато гостувахме на чужденци, живеещи близо до Попово, Търговище. Събитието е на една кална поляна, в 11 вечерта, ние сме обути в гумени ботуши, заобиколени от пияни англичани, поляци и местни типажи под една индианска шатра. В съседна шатра имаше рейв парти. В друга шатра – гулаш, а в трета – антикварна библиотека. Сцената представляваше наредени рогозки, върху които спеше куче, отказващо да си тръгне, а от тавана висяха амулети и чеизи.


 Предполагаме, че ви се е случвало да направите някой гаф на сцената, споделте някоя случка!


  Гафове правим постоянно, но повечето са „вътрешноведомствени“ и публиката не се усеща. Последното, по-осезаемо, беше на един концерт в София пред около 300 човека, когато Джонката (вокал) се задави по средата на кавъра на Jump Around: „Стоп, чакайте! Моя грешка!“, каза той. Групата спря да свири, той се изкашля, пое си въздух и продължи пак като картечница „...I'll serve your ass like John MacEnroe...“, Орлича (бас) влезе с бийтбокс, а след това цялата група  продължи с пълни обороти. Имаме го на видео това и изглежда, сякаш е обиграно, ха-ха-ха.

 

 Смятате ли, че ска музиката в България се развива успешно? Защо?


 Ска музиката у нас сякаш винаги е била на приливи и отливи, които се сменят през няколко години. Сега май пак има надигане, за което се надяваме се и ние да допринесем.


 Забелязали ли сте, че няма много чуждестранни ска изпълнители, които са поканени да участват тук при нас? Каква би могла да бъде причината?

 

 Щот‘ вземат скъпо, маскарите им с маскари, ха-ха-ха! Всъщност имаме обратни наблюдения – освен стари банди като Mark Foggo’s Skasters, Bad Manners идват и доста балкански такива като Dubioza Kolektiv, PopaSapka, Baildsa, S.A.R.S, Basska и др. Даже свирихме с някои от тях.


 Свирили ли сте в чужбина някога? Къде?


 Да, миналото лято в Сърбия - в Ниш. За малко и в Гърция, но нали побанкрутираха леко и отмениха фестивала.


 Изпратете своето музикално послание към вашите почитатели, а и не само към ТЯХ!


 Слушайте музиката, която ви кара да настръхвате и пестете от салфетки!

 


Вход
?
Контакт
Регистрирай група
Обяви събитие