Албума в Google+

РАПокалиптично с Doppelgangaz & Mr. Dirty Dike

На 13.11.2014 в Fabrica 126
16.11.2014, Валентина Минчева

  Като за начало не знаем какво да ви кажем, как да стартираме и какви подръчни материали да използваме, за да го направим! Но тежкото ни рапърско сърце ни подсказва, че трябва да се излее навън сред вас, за това ще се опитаме да ви представим какво се случи на 13-ти, 14-ти, 15-ти ноември във „Fabrica 126”. Говорим за един „massive hip&hop” фестивал, за 3 нечовешки нощи, в които обикаляхме буквално като лудите. Да, това бяхме ние йо-йо човечета с тигански шапки (тук сега едно прЕателче пак ще ни критикува) и с бира, която се поклащаше небрежно в ръцете ни, из лабиринтите на една фабрика в близост до ЖП гара София.

  „Urbancult Hip-hop Edition” – ние бихме го нарекли “limited edition”, защото такова събитие рядко се среща и съответно реализира. В днешно време рап лимитираната серия е до изчерпване на количествата. Сигурно се досещате вече за какво става въпрос. Всички присъстващи станахме свидетели на рап изпълнители титани от цял свят – UK, USA, France, дошли в малката ни необятна България, за да представят своя роден край, всеки от различни гета, култури и какво ли още не. Три вечери и три нощи – „брейк бийт” и хип-хоп „батъли”, „уъркшопи”, „локал съпорт”, диджеи на поразия и на-важното – гиганти със смъкнати гащи от класа. До тук кротичко го даваме, а навярно знаете, че е нетипично за нашия стил. За това ви предлагаме да се развихрим в „ъндър” пространството във „Fabrica” 126 (нямаше по-„хард” място, което можеше да се намери точно за този фестивал). Продължаваме, аааайт?
  На 13-ти ноември си почакахме доволно преди да се срещнем отблизо с любимите ни “dope” рапери от Ориндж Каунти, Ню Йорк. Не си мислете, че ни е било скучно докато ги чакахме, защото имаше кой да ни прави щастливи на денсинга на сцената. За настроението ни се грижеха пичагите от „Sofinest” (Lachezar "L.E.G.E.N.D.A.R.Y." Todorov, Ivaylo "endless" Bozhilov, Oggie "wing" Barzakov), които не пожелаха да ни пощадят силите. Пускаха ни здрави хип-хоп парчета, олдскул и въобще к’вото ни беше кеф. Евалата! Около сцената се бяха зафоримили топли приятелски кръгчета, които бяха в очакване на НЕОЧАКВАНОТО!
  Всички хубави неща се случват изведнъж и рязко без някой да ги предвижда. Така стана и в мига, в който всички бяхме вперили поглед в двама мъжаги с черни качулки и микрофони в ръка а.к.а. EP и Matter Ov Fact. Леко стреснати, но вече с доволни усмивки, ние знаехме, че бомбата, която беше активирал организатора преди партито, всеки момент щеше да избухне гръмоломно. И ето, че започна да се лее рапец! Каквито и метафори да използваме, пак ще ви е бедна фантазията да си представите какъв мощен удар ни нанесоха Doppelgangaz. Появата на Big Josh – нашето голямо мургаво приятелче, вътрешно ни зареди още повече, за да изперкаме тотално на “Holla x2” – най-силното им парче с олдскул звучене, което значително ни издуха нанякъде още от самото начало. Безпощадни към верните си рап фенове, американските типове забиваха интензивно едно след друго любимите ни записи:

„ KnowntchooTahLie”, “What I am”, “At night” и др.
  Сега е важният момент, в който искаме да споделим с вас, ако не сте усетили сами, за искреното и приятелско присъствие на „допелките” на сцената. Не бяхме виждали такава силна връзка между изпълнители и публика. Закачките на озверелите рапъри бяха непрекъснати с пички и пичове, размахващи ръце, все едно заплашват някого с пистолет точно до сцената. Големците от Ню Йорк направо си ни пяха на ушенце, а пък горещите генгста мацки най-отпред бяха видимо доволни от вниманието, което получаваха от изпълнителите. Учтиво каниха дамите на сцената като галантно им подаваха ръка, за да се качат, по едно време си беше жив харем на подиума. Повярвайте ни, нямаше такава истинска емоция и забава! Бутилката с ракия, пък, която следяхме непрекъснато с поглед, се въртеше във всички посоки като крайната точка беше свободната ръка на Matter Ov Factщ. Всички забелязахме как й се наслаждаваше докато отпиваше големи глътчици. Искаме да отбележим, също, че някои фенове се влюбиха в гуменките на котки на EP (белият пич с онея забавните тъпанарски шапки) – неустоима гледка! Симпатичният техен „бийт мейкър”, пък – DJ Johnny Quest, се справи чудесно зад пулта като всички много му се израдваха.
   Изригналата вече лава след шоуто, което направиха Doppelgangaz, се разстилаше навскъде из клуба, а хората определено се бяха опарили вече от нея. Някои смехурковци от екипа на Кoncerti.bg веднага се шмугнаха в бекстейджа, за да направят кратко видео интервю с гангстерите от  Ню Йорк, на което скоро ви гарантираме, че ще се забавлявате искрено ! Ще ви споделим само, че ракията и шопската салата са нещата, свързани с България, които със сигурност пичовете ще запомнят, когато се завърнат в родината си. Споделиха ни, че обожават нашата публика и определено биха дошли отново тук, за още хип-хоп концерти.
  Втората вечер не присъствахме, за съжаление, но от хората, които са били онази нощ във “Fabrica 126”, разбрахме, че френският рап е още жив в лицето на Soulkast. Момчето има много силни песни, препоръчваме ви тези – „Première salve”, продуцирана от Dj Premier, както и „French Touch”. Ако сте изпуснали лайфът му, наваксайте си малко от тубата, няма да съжалявате! Също така негови фенове споделиха, че е направил страхнотно  шоу! Респект!
  Пак се улисахме в много приказки, но сме към края си. Mr. Dirty Dike back to DA GAME! Завъртяхме яко рапърската машина и стигнахме до 15-ти ноември отново на същото място, с малката разлика, че като за трета поредна вечер, и то събота, хората бяха 3 пъти повече и 3 пъти по-жадни за качествен хип-хоп. Това е положението, скъпи приятели, фабриката в един момент заприлича на джунгла, в която всякакви диви животни се катереха едно върху друго, тичаха, скачаха и вилнееха на воля. Сцената отново беше подгрята от добре познатите ни агенти от “Sofinest”, в резултат на което, можехте да видите танци-манци и много усмивчици. Fars – лошите момчета с „Flying minds”  разцепиха, както винаги съвсем неподправени и надъхващи. Когато ги видяхме в бекстейджа след лайфа им, изглеждаха доста развълнувани. Е, как няма да е, пред сцената имаше цифра народ.
  Нека да ви разкажем за младият UK кретен (в добрия смисъл) – Dirty Dike. На пръв поглед доста спретнат – ризка, часовник, хладокръвно изражение. Външният му вид определено ни заблуди за момент, че даже и два, защото се оказа много луда глава. Имахме време да си поговорим малко преди концерта му, както и да станем свидетели на първата му глътка от нашенското „хард” питие – ракиджос. Явно всички изпълнители ще ни запомнят с това, ха-ха, няма лошо де. Нека сега да се върнем обратно към заданието ни, та, започнахме да наричаме европейската звезда Mr. Dikester, защото от предварителното ни интервю с него, разбрахме, че никой не му е казвал така. Май не се изкефи много, но пък има какво да разказва след като се върне обратно в Лондон. Оказа се, че предишната вечер е бил в Jazzmataz, пускал музичка човека, пийвал си, лафчета с фенове на „счупен” английски, всичко както си му е реда. На 30 г. рапър бил, пък ние му дадохме доста по-малко, запазило се е момчето, с толкова бири и зелени магии, как няма да младее!
  Далеч от „мейнстрийм шитовете”, с които ни заливат всеки ден по социалните мрежи, видео канали и т.н., Jonny Quest a.k.a Мръсното Дайкче , решава да избяга от всичко това и се посвещава изцяло на „ъндърграунд” хип-хоп културата. Музиката, която прави е предназначена предимно за него и приятелите му. Ние откровено казано не подозирахме, че може да има толкова много фенове. Около сцената беше "фул макс" от хора, които сякаш се състезаваха на кого ръката му ще е на по-високо. Енергията на публиката се усещаше доста, разнасяйки се навсякъде във въздуха, който дишаше и самият наш английски спътник. Чухме бързите му речитативи, образно можем да го сравним така  - препускаше като гъзела сред пустиня (ако в пустинята въобще има газели). Избухнахме неистово на “Pork Pie”, “Return of the Twat” (това е и името на новия му албум дебилски), “Consequences”, “New Street” и други. Пичът зариби яко хората си с небрежно и хладнокръвно рапиране. Dj Sammy B-side се оказа голямо сладурче, което озвучаваше стилно гласа на Джони. С него също успяхме по-късно същата вечер да си полафим, евала и на него, очарова ни! Подгряващият агент на Mr. Dikestar , както и негов приятел – Edward Scissortongue, участник в лейбъла „High Focus”, направи здрав рап и впечатли публиката си с атрактивно сценично поведение. Big up и за двамата хип-хоп артиста. Равносметката за последната фатална музикална вечер, както и за предишните две, е следната – РАПокалиптично (достигна до този извод едно генгста човече).
  За протокола е важно да отбележим, че след забележителното лайф шоу от третата вечер, доста рапъри се запътиха към Jazzmataz, където имаха за мисия да „афтърлясат” (както казват любимите ни майни) със скромното крю, което се беше заформило около Dirty Dike. Вдигнати две ръце и за организатора, евала – Phat Bride Productions a.k.a Жорката, който ни достави голямото удоволствие да присъстваме на такъв незабравим хип-хоп фестивал. Хей, добра новина, всъщност това не е краят на "Urbancult Hip-hop Edition"! Check it outta - https://www.facebook.com/events/295557200633797/?fref=ts! . Мисля, че прочетохте достатъчно, скоро очаквайте видео материали, снимки и интервю с Doppelgangaz! Аааайт?
See ya soon!

 


Вход
?
Контакт
Регистрирай група
Обяви събитие