Албума в Google+

FINK about it

05.02.2015, Репортер: Милена Петрова, снимка: ReelFeel

Музикалното начало на февруари беше маркирано този понеделник в Sofia Live Club от магнетичния глас на Фин Грийнол, познат на публиката като Fink. Концертът започна със стабилната подкрепа на Тим Торнтън (барабани и китара) и Гай Уитакър (бас китара).


Емоционалното и малко мрачно звучене на новия албум на Fink не успя да се слее с извънредно „задушевната атмосфера“ на Sofia Live Club, но пък парчетата от “Hard beliver” и някои от по-старите хитове, придружени от шест различни китари, подходящи за всяка песен, успяха да извадят магията от контекста и буквално да „влязат под кожата“, така че на следващия ден да искаш да слушаш още.

 

Фин посвети парчето „Yesterday Was Hard On All Of Us“ на снощната автобусна авантюра от пътя между Истанбул и София. Пътуването хич не е било леко и момчетата може би са се питали „Where are we going now? Where do we go?“, както се пее в песента, но добре, че „our paths they cross“, защото това посвещение внесе дух във вечерта на концерта.

 

Няма как да останеш безразличен към гласа на британския storyteller , особено след като е прекарал доста време в търсене на музикалния си път, диджействайки в Берлин. Може би това търсене прави историите, които разказва истински, дълбоки и вълнуващи. Подобно на тях музиката прелива между силни и тихи пасажи, възходи и падения. И да, хубаво е да го чуеш в „интимна“ обстановка, може би не точно тази, но да не ставаме капризни – Фин си е космичен навсякъде. A който е изпуснал концерта в София или не се е задоволил с него, може да последва момчетата в някоя от другите големи концертnи зали в Европа. Турнето продължава.

 

Ninja Tune се доверява на Fink* за записа на последния студиен албум "Hard believer", който музикантите успяват да запишат за 17 дни. Противоречивото име на бандата напълно се опровергава с началото на едно успешно европейско турне, от което за щастие беше част и София. Но както казва Фин в едно свое интервю: „Името на групата е в крайна сметка най-маловажното нещо за нея, така че – не го мисли!”

 

Don’t Fink about it – feel.

 

*Fink – някой, на когото не можеш да разчиташ – Фин кръщава бандата така, заради честата практика в началото на кариерата си да семплира записи.

 


Вход
?
Контакт
Регистрирай група
Обяви събитие