Албума в Google+

Lady Jelena, Killo Killo Banda & Stereo Banana, на-на!

На 04.12.2014 в Terminal 1
06.12.2014, Репортер: Вероника Парашкевова; фотограф: Диана Йорданова

Беше си ме яд, че не станах част от първия концерт на Лейди Йелена...Но всичко се връща, казано е и е вярно. Имайки предвид хумористичния стил на Ми Лейди, очаквах закачливост игрива, почти пънкария - така си я представях...(за тези, които се чудят защо - подсказвам - клип с колело.)

 

Всъщност започва с кавър на Beirut, приятна изненада! Оказва се, че има завидни гласови възможности и бенд с плътно и тежкарско звучене. Минават през класики, с добре изпипани прилики, но с ''добавена стойност''. Една от най-бързите цигарки в проветрялнята на Терминал 1 (йес, бе!), сближава ни притеснението, че ще изтървем едно от големите, големи парчета, от онези, дето слушаш на рипийт - ''Nikola''...и като говорим за добавена стойност, точно тук вдигаме летвата, с включването на Магдалена Петрович, позната, надявам се, на голяма част от вас (ако не, вземете си бележка).

 

Още един жокер от мен - ако музикантите хапят долна устна или свирят със затворени очи, с очевиден кеф - то значи сте на правилното място! В крайна сметка, точно за това препоръчваме музиката на живо - очакванията, представите и  записите, които сте слушали, са доста различни в реално време - тук и сега. И какво по-нормално от това?

 

Такива са Killo Killo Banda, на които вече сме търкали подметки - на тяхна почва.  Както те самите отбелязаха, много алкохол им се е случил, докато стигнат тук, но навярно това няма общо с разстоянието... скъсяваме го с '' My bike''  и танцуваме през целия репертоар (без ''Лицемер'', защо бе хора, да не се окаже, че ви е малко алкохолът, все пак!). Слушаме ги в различни вариации, стига се до кавър на The  Beatles - Don't let me down... Топим се, потим се!

 

Като стана дума за потене ... Stereo Banana! MC-тo изпълнява интересна рап хореография с хавлия. "Е какво по-подходящо", се улавям да си мисля. Въпреки че не сме сигурни, че разбираме всичко, което ни казва, се оказва, че няма значение. Обръщат се към нас с ''другари'' - пък те двамата са си явно добра партия, правят добро шоу. На кратко казано, яко рап, ама от тези, богатите, жизнеутвърждаващи.

 

И така - на Балканите няма граници - весели празници!


Вход
?
Контакт
Регистрирай група
Обяви събитие