Албума в Google+

WARD 21 – Мощен Рага Трясък

в Mixtape 5
14.12.2014, Валентина Минчева

 

   Wah Gwaan? Kingston Jamaica се пренесе за една нощ на сцената в Sofia Kingston Babylon!


   На който не му се вярва, да не вярва! Онези зелени светещи човечета, които напълниха Side B залата в “Микстейп 5” на 11-ти декември, ще ви разкажат много добре какво се случи! Но преди това е наш ред! So Rasta fans we betta’ get started!


   Пред „Микстейп 5” се бяха заформили приятелски кръгчета – кой с дредове, кой с плетена ямайска шапка, кой без тях, всички се бяхме събрали с една цел – да почетем раста културата, която всички уважаваме и някои от нас следваме. Бабилоновци наоколо нямаше за това честичко долавяхме приятните ухания на билки отвсякъде във въздуха!


  "Zionlionz Soundsystem" за пореден път ни изненадаха приятно! Забъркаха една солидна рага кашичка, с която всички се нахранихме доволно. WARD 21 бяха специалитета на голямата ни dancehall софийска сбирка, дошли чак от Ямайка, за да представят тяхната екзотична палитра от диви ридими, с чиито ритми бяхме отлично запознати. На едно място бяхме струпани маниаци от цяла България. А ние си мислехме, че нямало много фенове на тази музика!


   Пичовете зад пулта подгряха здраво „peace” обстановка в малката зала на "Микстейп 5" – Dj Zion, Bashment и още един, който ще споменем по към-края! Реге лудаците започнаха да се удвояват, утрояват и т.н., до момент, в който всички се побутвахме лекичко. Такова е положението, приятели, рага да има в повечко!

  

   И ето, че изневиделица се появяват трима “умопомрачени” наши събратя с микрофони в ръка заедно с техния бийт мейкър от острова, всички с усмивки до ушите. Съвсем нормално беше да откачим, при положение, че самата им група всъщност означава психиатрична клиника. Та, така и ние с тях попаднахме в eдин и същи капан. Диагнозата ни беше MADNESS. WARD 21 се оказаха с доста богата музикална история, която започва през далечната 1990 г. и която ни представиха на живо на сцената.


   Трябва да отбележим, че dancehall кралиците, които бяха лепнати до подиума, за да са по-близо до техните ямайци, крещяха толкова силно от кеф, че в един момент заглушаваха и микрофоните. Yah man! Смятайте за какви hot riddims ви говорим! Чухме най-известните им записи, които ни караха да мятаме крака и ръце като шимпанзета в клетки – “Blood Stain”, “Haters”, “Judgment Day”, “Anything-A-Anything” и други трясъци.

 

    И докато магиите се въртяха наляво, надясно напред и назад, ние twerk-вахме, wine-вахме, пеехме, скачахме, впускайки се в света на мощната рага! Някой от по-запалените мацки се покатериха на сцената, за да завъртят това-онова, ха-ха! Няма да издаваме много подробности, защото не помним такива! Това, което изживяхме не може да бъде пресъздадено по словесен начин, за това гледайте клипчета, снимки и ще видите за какво здраво сцепване става въпрос!


   След лудостта, която ни обзе за някой и друг час, беше време за “wet spliff”-ове, още танци и чупки в кръста, тъй като имаше и повече пространство за изява! Причинителят на тези dancehall „беди” беше небезизвестният селектор от нашите среди – D.E.B.U (Миро), който всеки месец ни радва с някое негово участие! Селекцията му от "green" ридими се знае доста добре, както и събира повече hot gyals и rude boys на рага площадката. Тук е мястото да споменем и организатора на това страхотно събитие - Kappa Irie, на който можем да благодарим искрено! BIG UP за всички замесени!


   Това е от нас, скъпи ни RAGGAкални фенове! Ще се видим следващият път, а до тогава – не забравяйте да се усмихвате навсякъде и на всеки, както и да танцувате, когато ви е весело!


   Jah Bless!

 


Вход
?
Контакт
Регистрирай група
Обяви събитие