Албума в Google+

Из "Записките на едни ска-кор/пънк откачалки"

На 06.11.2015 в MAZE
11.11.2015, Валентина Минчева
Източник: Koncerti.bg

  Баш ми е драго отново да се видим, скъпи МУЗИкални душички!

 

  Все още се радваме на слънчевото време и бирените събрания из есенните паркове. Освен това, месец ноември ни носи много позитивни емоции и ни предлага редица разнообразни събития в столицата.


  Наели сме се с трудната задача да ви разкажем за едно музикално мероприятие, за което си заслужава да узнаете, освен ако вече не сте разбирали от вашето другарче. И така, става въпрос за 6-ти този месец, мястото, разбира се, че беше любимото ни мЕзе.Опа, грешка на пишещата машина, моля да ни извините, та бяхме си там в клуб "Maze", пийвахме си винце лежерно, и изведнъж наизскачаха някви „откачени” на сцената. Шегуваме се, де!


  Концертът стартира доста силово – с появата на нашите приятели от „Toy Letters” на арената. Ска-кор фънк маниаците вече се бяха наредили прецизно в хаотична геометрична фигура пред подиума на „ъндър” клуба. Бяхме доста наблюдателни – пичовете от бандата бяха грабнали здраво в ръка техните музикални оръжия, с които ни „стреляха” безпощадно – я някой с китарка, я друг със саксофонче или микрофонче. Преди да паднем без бой в безмилостната хватка, ние феновете малко се побутахме , знаете как е – съвсем „лекичко” (ха-ха). Чухме любимите ни „той летърски” трясъци: „Зимно реге”, отидохме на „Палатка”, няква там „Пропаганда” (за к’во ли се бунтуват пак?), избухнахме на „Парти” (ма не отидохме на кОпон). Опитахме се да ги „изгоним” на няколко пъти тези момчета, а те пък викат- „хайде още една да ви изпиеем”, а ние как да им откажем – гледаме ги свежарки такива. Разбиха със страшни кавъри, един от които си спомняме, че беше  „Jump around”, като всички скачаха като обезумели и хич нямаха вид на кротки агънца. Големци са наш'те хора, бре, искаме пак!


  Сега ще кажете, че тази Зелентинковец пак нещо не е разбрала, ама няма шест-пет, петъчната ска-пънк сбирка си беше на 100 про! Пуснаха ни в „малко междучасие”, за да се поосвежим . По едно време чухме някви дето пеят за Боби, и се чудим коя е пък тази звезда. После ни обясниха, че това е част припева на песен на Уикеда – „А ние с Боби двмата пием кафе”. Бързо ни загряха реотаните, аха, та както и да е, даваме газ нататък.


 Втори подред на Ой сцената с гръм и без мълнии излязоха нашите събратя – сърбите от „Kontras”, които много ни се зарадваха, все пак това не беше първият им концерт в България. Та, после какво стана... А, да, почнаха да свирят, нещо взеха, че ни омаяха с техните „хард звуци”, дойде ни силата  да побутваме с лакят другарчето до нас. Нямаше поражения, всички си бяхме на прилично културно ниво и доволно количество ПИЛЕнца, ааа такова питиЕнца (пак нещо кръстосахме клавишите). Не сме много сигурни кои точно песнопения ни затоплиха сърчицето, но най-вероятни бяха някои от тези: „Amsterdam”, “OI,OI,OI”, “Prozor”, “Nema predaje”. Моля, да ни извините, ако мъъъничко сме объркали. Веселбата беше здрава, а ние само се опитвахме здраво да стоим на краката си, за да не пропаднем нейде в ска-пънк гъстите дебри. „Kontras” показаха уважение към българската публика и се представиха достойно на наша територия. Евалата, момчета!


  За малко се стреснахме, че това е краят на концерта, обаче чухме някой да се провиква „pizza” , сега ще излязат “pizza”. Започнахме да си мислим, че тея хора тотално превъртат вече, гладни ли са, нямат пари да си купят пица ли, просто пълна какафония.


  А то какво било – варненци нахлуха ВЪВ клуба, със сигурност не за да, си търсят басейн с вода, където да си топнат дупето (ха-ха). Лудаците от група „Pizza” (ска-кор) рЕзко завъртяха земята, по която стъпвахме (някой вече едвам-едвам) на 360 градусчета. Не знаем колко жега беше вътре, само това, че момците размятаха фланелки, показаха татуси или там каквото си имат като девойките не останаха по-назад. Гостите ни от Варна с морски усмивки ни привестваха с добре заварили.  Сега ли е сюблимният момент, в който трябва да кажем, че погото беше МАСИВНО, бая тежко и приятелско в същото време. Под звуците на сакса на нашата прекрасна регешарка Йо, китарата на Кобо, тромбона на Витко  и останалите дзверове подСКАчахме щуро. Едни мацки се мятаха от сцената в погото, други падаха, трети помагаха на вторите да станат. Е такива ми ти работи. Ааа и к’во още? Парчетата, на които изтрещяхме, както винаги много ни заредиха – „Свиня”, „Йо-хо-хо”, “Sens i miliq” (дали не става въпрос за нещо зеленко?), „Агро песен” и други всякакви. Блъсканицата беше нечовешка, та нали и ние сме едни човеци.


  Е, това, беше от нас, дано са ви харесали нашите скромни записки  за живота, ска-пънк музиката и готините хора по света и у нас.


  Очаквайте следващата ни емисия в късните часове на Ой новините , а пък следващата ни среща - в някое  „ъндърграунд”  местенце на по бира!


  До скив!

 


Вход
?
Контакт
Регистрирай група
Обяви събитие