Албума в Google+

Reverie: Ъндънграунд хип-хопът е моята Библия

28.10.2014, репортер: Валeнтина Минчева, фотограф: Крис Методиев

24. 10. 2014 г. – денят на музикалния фурор, в който изживяхме незабравими емоции, като всичко се случи на едно място – „Микстейп 5”. Не сме в състояние да забравим колко български изпълнители видяхме онази нощ в A-Side , когато из целия салон се носеше етно ароматът на народни инструменти. Тези, които бяха в съседната зала – B-Side, пък станаха свидетели на едно „ъндърграунд” хип-хопърско пиршество, което се изливаше мощно от сцената и се вливаше в публиката.


Ще ви кажем, че тук става въпрос за „София Фюжън Фест”, който се проведе на 23-ти и 24-ти октомври в голямата зала на клуба в подлеза на НДК-а. Един наистина незабравим двудневен фестивал, който беше оценен положително от стотици хора, почитатели на български изпълнители като: „Оратница”, „Булгара”, „Тъпани и гайди”, „Котарашки”, “Del padre” и т.н. Етно, джаз, фолклор – това беше малка частица, която нареди големият фюжън пъзел, в който участвахме. Виещи се хора под сцената, уъркшопи по гайди и диджерадута – всичко това остави в нас едно много положително и приятно усещане за българска ценност и българско самосъзнание.


Нека да преминем към по-мрачните жанрове в музиката, представени директно от града на Ангелите. Отиваме в darkSide B, където Reverie - кралицата на „ъндърграунд” хип-хопа вече се е възкачила на престола си, заливайки обилно нейните верни „подчинени” фенове с убийствена доза рап. Зад пулта успяхте да видите уважавания й брат – DJ Louden , който е нейният „бийт мейкър”, но също така застана и редом с нея зад микрофона . Мацката от САЩ пристигна в Европа за грандиозното си турне „Russion Roulette tour 2”, което носи и заглавието на новия й албум (“Russion Roulette”). Дали някога е играла на истинска руска рулетка, това остава загадка за нас, така че следващият път, когато се завърне в България, ще трябва да задоволим любопитството си и да потърсим директно отговора от изпълнителката.


За подгряващия свеж рап можехме да „обвиним” симпатичния калифорниец – Self Provoked. Макар и доста млад, пичът просто си разцепи на сцената, като публиката видимо се изкефи на макс на неговия лайф. „Syrax”, “Me and you”, “Silly Rabbit” и много други записи, може да чуете в „ютубата”, но на живо Self провокаторчето ще ви побърка от яки речетативи и бързи рими, които ще ускорят пулса на сърчицата ви. Big up за изгряващите талантливи звезди на хип-хопа!


Кулминацията на вечерта – безспорно бе появата на сексапилната „ъндърграунд” изпълнителка – Reverie. Красива, с флешове и множество татуировки, просто остави публиката си без дъх. Самата тя по едно време не можеше да си поеме въздух от адреналин и „хардкор” рапиране. Определено хората, които бяха на концерта й, разбраха как тя успява да издигне рязко феновете си във въздуха, и както беше казала в едно предишно интервю за koncerti.bg – „Очаквайте моят лайф концерт да ви издуха здраво нанякъде”.

 

 

Много откровено го е изразила представителката на West side-а. Изключително уверена в себе си през цялото време, тя заливаше като бурна вълна почитателите си с качествен американски хип-хоп. Най-силовата й реплика за нощта беше – „Da underground hip&hop is like ma fuckin’ Bible”, част от любимата ни песен на Reverie – “On the road”, на която нямаше как да не превъртим от кеф. Следващият мощен удар, който безпощадно ни нанесе изпълнителката беше, заради поредният й тотален хит – “Nothing to say”. Смъкнатите човечета пяхме припева заедно с нея: „Ain't nobody gonna tell me nothin’! No, they will not say it tо mа face. Ain't nobody gonna tell me somethin’. Significant, they ain't got shit tа say!” И нека не забравяме, че Reverie определя стила си  като автобиографичен, тоест тя пее за живота си, за всичко, което е преживяла, както и за близките й хора! Respect fo ya!


Сега искаме да благодарим и на организаторите – “Phat Bride Productions” за това, че успяха да доведат Reverie в нашата малка страна, за да я качат  на сцената на „Микстейп 5”. Тя категорично изяви своята “west side” позиция на рап изпълнител пред българските си фенове, като им показа какво всъщност означава за нея понятието „underground hip&hop”. Ние също имахме честта да се запознаем с мацката отблизо, да я прегърнем и да й споделим колко уважаваме музиката, която прави, и разбира се, да й пожелаем много успехи занапред.

 

Наскоро Reverie ни беше споделила нещо много важно – че парите не могат да й дадат онази емоция, която музиката може! Надяваме се да има повече надъхани млади хора като нея, които да не търсят материални облаги от занаята, на който са се посветили!
До нови срещи!

 


Вход
?
Контакт
Регистрирай група
Обяви събитие