Повече от 35 потвърдени участия за фестивал „Лятна Случка“ тази година

На 05.05.2015 в фестивал „Лятна Случка“
С участитето на Тъпани и Гайди, Муфта, Оги 23
05.05.2015,
Източник: организаторите

Повече от тридесет и пет участници и 9 съвсем разнообразни групи има включени в изданието на фестивал „Лятна Случка“ за 2015 година.

В първата, петъчна, вечер се набляга на ска, пънк и реге търсенията в лицето на групите „Муфта“ и „БГз“, като все пак не остава и без екзотично-мистично фолклор звучене добавено от „Лоши Петли“. Като експеримент тя ще завърши точно с експериментал ембиънт проекта E.U.E.R.P.I., който приключва европейското си турне на фестивала.

Втората вечер се открива с една от най-новите рага формации на българската сцена – THE IREATION, която събира в себе си познати лица от групите Roots Rocket, Kozza Mostra, Оги 23. Продължението е с гости от Румъния „Popa Sapka“ - вече доста популярна група в България, а всеки, който е бил на техен концерт знае за какво става въпрос: сполучлива смес от балкански стилове, ска, цигански пънк, руска традиционна музика. Естествен завършек на вечерта е формацията „Тъпани и Гайди“, за да стане тя още по-задълбочена и близка до изначалното. За разлика от миналата година организаторите са включили и нещо с музикален характер за неделния ден. От 14.00 ч. на малка импровизирана сцена ще се появи група Зора от Варна, за да продължи със съживяването на българските песенни традиции и обичаи.

Като част от участниците ще споменем Кайт БГ, Айлях хамак, За Земята, Зелени Балкани, Хлебна къща „Св. Христофор“ и т.н. все интересни и себенаподобяващи.

Определено събитието се разраства и събира хора от цялата страна. Тази година организаторите отчетоха, че и сред гражданите на Сливен има засилен интерес към него, въпреки че разпространението му е основно в интернет.

И все пак да не забравяме 26-28 юни в местността Карандила над Сливен.

Снимката е на група „Оратница“ от минилата година.


Вход
?
Контакт
Регистрирай група
Обяви събитие