Албума в Google+

Underground Story с Jun Akimoto

08.12.2014, репортер: Мария Рачинска

06.12.2014 г. – Никулден! Ден в, който си похапваме рибка и си търсим Николайчовци, Николети и ШАРАН Стоун, за да им се изтърсим на гости неканени. Е, намерихме си! Освен това в този така светъл празник, нашите приятели от Stratos и Purple Inc., с любезното съдействие на Fabrica 126 и още по-любезното участие на Jun Akimoto и компания, ни бяха подготвили третото си по ред UNDERGROUND STORY.


Не може да се отрече, партито си беше баш ъндърграунд: минималистично LED осветление, фабрично звучене, DJ-те на равно с публиката, без танцьорки и без VIP. Всички ние изживявахме Аризонска мечта от сюреализъм в море от dubby techno, на буквално крачка от сътворителите на тези разчупени звуци.

 

 

Хедлайнерското място беше запазено за небезисвестния японец – Jun Akimoto.
Типично за всеки любител на музиката, Akimoto преминава през различни стилове преди да заложи на dub и deep звученето на техно. Веднага след като избистря стиловите си характеристики, се мести в Лондон, където често посещава легендарния FUSE. За тези, който не са чували, философията на FUSE е проста: да се откроява като клуб, който организира изключително качествени рейвове, проектирани около стандарт за най-добро звучене и набор от сполотени резиденти. FUSE завинаги променя неделния клубен живот в Лондон, както и призмата на Akimoto.


След редица посещения, Jun Akimoto е горд член на семейството на FUSE, като се старае да допринесе капчица от това усещане навсякъде, където пуска. Точно това беше и целта на занятието му на първото му посещение у нас. Смесицата между уникалното зчучене на dub-house и гмуркането в дълбоките нюанси на техното ни отведоха на пътешествие из задните улички на Източен Лондон и на Източна София.


Чухме и няколко други възпитаници на лондонската ъндърграунд школа. Момчетата от Purple Inc. бяха в буквално разнороден екип. Резидентът на събитието - Dean Barred (UK)- ни пуска своята запазена марка на dark звучене с тежък бас. Yvo Zanev (Germany), Teo Ermotii (Italy) и Borkhan Zercke (France), които пък наблягаха на етикета на партито със строго dub звучене.


Няма да пропусна и момчетата от Stratos; Lentoff откри вечера с tech-house, ловко примесен с фънки бас линии, техно кикове и дълги дропове. И въпреки краткото смущение от ЧЕЗ, партито продължи да си избухва в подземен такт. Nikk от своя страна наблегна на dub и deep tech и като един от най-изявените DJ в Stratos закри силната вечер подобаващо.


Благодарности на организаторите с пожелания за още много такива партита с незабравими гости и изявени имена на електронната сцена. Благодарности и на спонсорите, без които това събитие нямаше да бъде толкова яко, както и на охраната, която следеше за реда в пълния хаус, който се създаде.

 


Вход
?
Контакт
Регистрирай група
Обяви събитие