Албума в Google+

Лeтни Балкански ска ритми на къмпинг Каваци – Dubioza Kolektiv

На 06.08.2015 в "Алкохол" - плаж "Каваци"
11.08.2015, Стефан Ганчев

  За поредна година нашите жълто-черни щури босненски приятели от Dubioza Kolektiv забиха на известния ни къмпинг „Каваци” близо до Созпол. Този път бяха подкрепени от красивата и талантлива Миленита, както и от ска/пънк динозаврите - Уикеда.


  През целия ден саунд чековете огласяваха морският плаж, като караха най-верните маниаци да си припяват песни на своите музикални любимци.


  Около 18:00 ч. пред входовете на клуб „Алкохол” започнаха да прииждат фенове от цялата страна, подрягаващи със спиртни напитки, чакайки с нетърпение плажната ой веселба. Образуваха се и групички от младежи, които се надяваха в последния момент да закупят билети за празненството. Около 19:00 ч. най нетърпеливите вече нахлуваха в „Каваци” в очакване на зареждащия концерт, който тепърва предстоеше.


  Миленита и компания съблазнително провокираха хората да танцуват, да вдигат пълни чаши нависоко и да се усмихват широко един на друг. Знаете как е: на морето забиваме боси в пясъка на фона на музикалната палитра, творчески изобретена от темперни ментички, мастички, бири и други подобни алкохолни материали.


  След тях на арената с гръм и тряСкаци се появиха всезнайните ни приятели от Уикеда. Големи подскоци, малко пого и много щастливи хора. „Обииичааам”!


  А и ние с Боби пием кафе.... уиски с фъстъци .... и нетърпеливо чакаме да се срещнем с обичаните ни „Марияна и Пантелей”. А над нас жужи един голям комар (а.к.а Дрон).


  Та, лятната атмосферата, ставаше все по-задушевна, интимно бирена и щура, когато един по един наизкачаха на сцената босненските нинджи от Dubioza Kolektiv.


  And let the Balkan funk party begins now!

 

  Ай ем фром Булгария, тейк ми ту Америка…


  Всенародно веселие, танци, пого, разливащи се течности над главите и по телата, които бяха долепени едно до друго. Хората беснееха наляво-надясно въобще във всички посоки. Пяхме до изтощаване на гласните струни, все едно имахме рожденни дни. Както се казва „Не можем да избягаме от Балканите”. Чухме най-силните им хитачки: "Kazu", "U.S.A", "Blam Blam", "Marijuana", "No Escape" и много други ударни парчета.


  Но дори и най-зверската топла вечер имаше своя край - даже и за най-лудите и верни фенове, които направиха своя августки джулай морнинг. Благодарим на организаторите от Строежа за здравия концерт, който бяха приготвили на 6-ти август, плаж „Каваци” (Созопол).


  До нови морски топли и мокри срещи, МУЗИкалници!


Вход
?
Контакт
Регистрирай група
Обяви събитие