MAZE

MAZE е дългоочакваният клуб, в който слизаш, за да се издигнеш.

София, Ул. Христо Белчев 1 - в безистена, на мястото на стария "Бар на края на вселената". Уеб-сайт: s://www.facebook.com/mazesofia
MAZE

MAZE е дългоочакваният клуб, в който слизаш, за да се издигнеш. В центъра на София вече има пространство за независимата култура. Влез под кожата на града, за да усетиш пулса му с най-креативните български (и световни) музиканти, артистични събития и срещи. MAZE е мястото под повърхността, което ще създадем заедно.

Капацитет - 350

 

тел. +359899102177 (0899102177)

kottarashky@maze.bg

Мощното дуо на Skiller и Павел Терзийски в Maze
Мощното дуо на Skiller и Павел Терзийски в Maze

Петък вечер е и както повелява традицията, трябва да се излезе някъде. В 22 часа в Maze ни очакват Павел Терзийски и Skiller.

 

След последния вдъхновяващ концерт на Balakan Khans ft. Skiller отново в  Maze , този път дори не се замисляме къде да отидем. От ентусиазъм да чуем всичко даже подраняваме. Оказва се, че артистичното закъснение изисква поне час, както на групата, така и на публиката.

 

Постепенно наблюдаваме как гостите на заведението се подмладяват и се разчупва стилът им на обличане. След единайсет момчетата започват да разпръскват ритмите си и да събират публиката около сцената. Първоначално пеят съвместно. Павел Терзийски е в ролята на soul & jazz изпълнител, а от време на време миксира и рага ритми с помощта на синтезатора си.

 

Цялото изпълнение обаче далеч не е само преживяване за слуха. Момчетата са толкова заредени, че танцуват постоянно, отпускат публиката и тя да се разчупва. Музикалните им екперименти включват и соло изпълнение, където всеки се заиграва със собствените си способности и дава макасимума от себе си. Skiller ни радва и с конфети, а Павел пуска шегички.

 

Вечерта минава както с бързи, така и с бавни импровизации. Обединявайки две различни настроения, музикантите овладяват публиката си и до края всички ги слушаме в захлас.

 

 

Funky Miracle и Уличен глас в Maze
Funky Miracle и Уличен глас в Maze
Чудна комбинация от уличен рап, вълшебен глас и фънки звук.

“Maze”:
1. лабиринт
2. обърквация, хаос
3. мазе

 

Е, последното от значенията не е вярно, но ако го заменим с “едно от яките места за концерти в София”, ще си е точно така. Заигравам се с името на клуба, защото вече втора година се чудя дали се произнася "мейз" или "мазе". Че е мазе, мазе е – слизаш, за да влезеш, но както философски бяха обявили при откриването: “слизаш, за да се изкачиш”...

 

Поредното музикално извисяване бе с “Уличен глас” и “Funky Miracle”-
Две отделни имена и цяла вечер съвместно свирене, защото момчетата имат идеи занапред да обединят таланта и изпълненията си. За да бъдем точни, концертът в Maze изобщо не бе момчешки, защото на сцената се появиха и две изключителни дами - Ягода и Михаела Мартин.

 

Funky Miracle имаха безценно лято - само година и половина след създаването на бандата, вече са свирили с Dub FX, Миленита, Акага, Southwick ... Всичко започва от джаз бенда на музикалното училище в София и няма как да не ни харесва - фънкът има доста български фенове. Жоро свири на тромпет, Радо е на барабаните, Владо - тромбон, Илия - китара, Симо - фронтмен и вокал, Пламен - клавири и бек вокали. В четвъртък съставът беше леко променен: нямаше клавири, а бас и към всичко това се присъединиха Димитър Бакърджиев (саксофон) и Слави Димитров (конги).

 

За Уличен глас направо може да се каже,че си е old school група- наскоро възкръсна, след 14 години затишие. Вокалът Георги Вангелов изреди много приятни слова от 1996 г., a Ягода се включваше искрено и убедително, което дообогати звученето. “Бъди готов” и “Тя” определено имат оригинални текстове и са от онзи рап, в който не се говори за изкуствени материални блага и не се псува, за да изглежда модерно. Напротив, нямаше обидени сред публиката, само одобрително-разбиращи погледи и тела, полюшващи се във фънк и груув танци.

 

Когато Михаела Мартин излезе на сцената, моментално оставих тефтерчето си, защото исках крайниците ми в този момент да извършват други движения. Още лятото, когато за първи път чух авторското й парче - “ Любов навреме”, пред Народния театър, който и отвън си е значителна трибуна за таланти, бях силно развълнувана. Заради авторския й текст, заради искреността, с която го споделя, и най-вече заради невероятно красивия глас, без капка притеснение заливащ всичко наоколо...


След кратък фолклорен бис музикалната вечер завърши така, както бе започнала- с Bob Marley.
Хората изскочиха в междусградието пред Maze за “дръпки въздух, дръпки дим” и оттам се чуваха още дълго “улични гласове”...

 

Вход
?
Контакт
Регистрирай група
Обяви събитие