Taktika Eklektika

world music

София
Жанр world.
Taktika Eklektika

Taktita Eklektika са Морски от Джанго Зе , Бъни от Оратница и Атанас Хаджиев от Брас асоциация!!!!!!!!!

 Виждали сте ги да свирят на много места или често споделяте една пейка пред Народния Театър в летните жеги. =====================================

"Какво да напишем за вас?" - ги попитахме..., а Те ни казаха:, "че свирят .....свободна, народностно-разнородна музика за отворени, освободени хора без оглед на пол, възраст, класа и националност! За нас това е свободна програма откъм ритми, стилове и езици, познати и непознати мелодии, авторски неща и импровизация. Музикално общуване на хора, учещи се да слушат, за да се чуят."

=====================================

Проектът в началото е създаден в Лондон от Морски заедно с барабаниста на Бьорк. Свирят без ограничения и комбинират различни културни елементи и звучене. Пеят на 8 езика. Когато Морски се завръща в България към него се присъединява и Бъни, чиято запазена марка е перуанският иструмент - кахон. Музикантът е част от българската банда - Оратница, която обърна представите ни за смесица между фолклорна и модерна музика и бързо грабна слуха на меломаните.

По късно се присъединява и Атанас Хаджиев които свири саксофони , кларинет които участва в Брас асоциация , Мишо Йосифов секстет , Train Station.

Изпрати съобщение до Taktika Eklektika


Колко прави 1 плюс 9:
 
  *Полетата отбелязани със звезда(*) са задължителни!
Вход
?
Контакт
Регистрирай група
Обяви събитие