Оратница

София Уеб-сайт: www.oratnitza.org
Жанр ethno, fusion, folk.
Оратница

 ОРАТНИЦА е стар народен обичай, водещ началото си още от езическите времена. Това е един вид ритуал за прочистване на душата и тялото на човек с огън. Той се извършва и до днес в някои краища на България. Изпълнява се на Сирни заговезни, когато по Християнски обичай се иска взаимна прошка. 

 

Свали албума --> http://zamunda.net/details.php?id=367044&hit=1

Изпрати съобщение до Оратница


Колко прави 4 минус 2:
 
  *Полетата отбелязани със звезда(*) са задължителни!
 Айляк ФЕСТ / I Like Fest 29-30 Август @Младежки Хълм ПЛОВДИВ
Айляк ФЕСТ / I Like Fest 29-30 Август @Младежки Хълм ПЛОВДИВ
ФЕСТИВАЛЪТ НА АЙЛЯКА.

“Айляк Фест” в Пловдив за четвърта година

Събитието в facebook - https://www.facebook.com/events/1453705164884345/?fref=ts

В последните петък и събота на август Пловдив ще приветства за четвърта година "Айляк Фест" (I Like Fest). Датата е 29-30 август, а мястото е "Младежки хълм” - под открито тепе. Събитието ще се проведе от 14:00 до 02:00 всеки ден, а музикалната програма е организирана тематично в две части - “етно айляк” и “клубен айляк”.

 

Хедлайнер на първата вечер са излъчените като победители от сръбският фестивал в ГУЧА - "Кристиан Азирович Оркестър". Музикантите, завоювали първото място на ГУЧА 2013 , пътуват до Пловдив специално, за да пренесат духа на ГУЧА сред града на тепетата. Участие ще вземе и популярната акустична формация ОРАТНИЦА, а вечерта ще бъде озвучена и от проекта на Иван Шопов – Balkansky DJ set, който изследва срещата на електронния авангард с етно звуците от Балканските страни. Участие в първият ден ще вземат още Митко Таралежков + BGGZ Rubbit & Невен.


Водещото име във втората вечер е нашумялата родна хардрок банда Smallman, която ще представи аудио-визуално шоу. Тук се включват и рокерите Plastic Bo и група Габана. В този ден ще се изяви на сцена и родния реге-дъб експериментатор с артистичен псевдоним Sofia Dub Club. Вечерта ще бъде завършена с двучасов дръм енд бейс сет от дойена на родната дръм енд бейс сцена - Targy от Hard Music and Sounds United.

 

Освен музикалната програма айляк фестът включва още игри, работилници, пазар с ръчно изработени бижута и тематични изложби.

Билети за фестивала можете да закупите от мрежата на Евентим на цени от 10-12-15лв на предварителна продажба, и 15-20лв в дните на събитието.

Оратница вият хора из цяла Европа
Оратница вият хора из цяла Европа

Където и да е по широкия свят, българинът не изневерява на българското. Музиката на Оратница вдъхновява хората да вият хора из цяла Европа. Съчетавайки фолклорни ритми и мотиви с електронни акценти, те са една модерна българска група, която жъне успехи, както у нас, така и навън.
След завръщането си в България, снощи завършиха европейското си пътешествие с мощно избухване в клуб Mixtape 5. Освен песните си, момчетата споделиха интересни истории и преживявания от турнето в западните градове:


„В Лайпциг, когато излезнахме, публиката ни беше облечена изцяло в черно и само лицата им бяха бели. Явно са си помислили, че идват на метъл концерт.“- разказва Попа.


Хорхе си купил чисто ново диджериду от Амстердам (за съжаление не го видяхме да свири и на трите едновременно), а Попа купил обеци за подарък .
Хващаме ги току-що завърнали се от пътешествието, заредени с много позитивни емоции. 

 

Разказаха ни,че турнето е минало супер- минали са през Лайпциг, Нюрнберг, Амстердам, Берлин, Грац, Брюксел.

Най-много им харесало в Берлин, но публиката навсякъде е била на ниво- с доста стабилна подкрепа от българи, живеещи в чужбина. Деветдесет процента от хората са били българи, които били доста шумни и познавали стъпките на хората.


 Оратница планират да запишат втори албум в началото на другата година. Ще направят парче с Христина Белева и Петър Миланов, както и с DelPadre. 

През ноември, тази година, пак ще попътуват- този път до Норвегия. Поканени са на World Music Festival- а в Тромс, който ще се състои от 11 до 15 ноември. 

 

 

Вход
?
Контакт
Регистрирай група
Обяви събитие