Kristijan Azirovic Orchestra

winner of Guca Trumpet Festival

Всички градове
Kristijan Azirovic Orchestra

GUCA - Kristijan Azirovic from Bojnik is the winner of the 53rd Guca Trumpet Festival

 

KRISTIJAN AZIROVIĆ е името на виртуозния тромпетист спечелил престижния приз - Prva Truba Guće '13 - Най-добър Тромпет на Гуча. .

През 2013. година, в Гуча - малкото сръбско градче, дало името на най-мащабния балкански фолклорен фестивал за духова музика, се надсвирват повече от 160 музиканта, оцелели след елиминации между почти 2000 любители на тромпета и духовите инструменти. Всичко това се случва пред публика, която надхвърля 600 000 души !!! Фестивалът се провежда за 53ти път. Самият Майлс Дейвис настоява, че Гуча е по-див и откачен от отдавна утвърдени фестивали като Glastonbury, Reading, Burning Man или Coachella.

В тази конкурентна среда, Кристиян печели наградата за най-добър тромпетист и най-добър оркестър няколко пъти!! (2008, 2009, 2011, 2012 и 2013) Всичко това го нарежда до имена като Горан Брегович и Бобан Маркович

Концерт на сръбските брас-виртуози от Kristijan Azirovic Orchestra на 30.01 в club *MIXTAPE 5*.
Концерт на сръбските брас-виртуози от Kristijan Azirovic Orchestra на 30.01 в club *MIXTAPE 5*.
Този път шампионите ще споделят сцената заедно с още една .

Победителите от Гуча с ОТНОВО в София!
Музикантите се готвят за шоу в компанията на оркестър „Карандила“.
Сръбските виртуози от духовия оркестър на Kristijan Azirovic излизат пред българската публика на 30 януари, в компанията на легендарните Karandila Gypsy Brass Orchestra.

 

Балканският шедьовър в club *MIXTAPE 5* ще бъде част от поредицата събития „Guca Madness“, които завладяха столицата още в началото на миналата година. Вдъхновени от традиционния фестивал в китното сръбско градче, Гуча-вечерите пренасят в сърцето на София позитивната енергия на балканската духова музика.

 

Kristijan Azirovic orchestra е петкратният сръбски шампион, носител на престижната титла „Pruva Truba Guce” от най-големия международен брас фестивал. „Запазена марка“ на музикантите е изумителният начин, по който умеят да пресъздават съвременни парчета от поп и денс музиката. Връщаме се година назад към първата “Guca Madness“ вечер, белязана от енергичните брас-кавъри на едни от най-разпознаваемите парчета на Michael Jackson, които вдигнаха градуса на настроението до абсолютния максимум.
https://www.facebook.com/pages/Kristijan-Azirovic-Orchestra/664648400243370

 

Този път атмосферата ще бъде още по-балканска, защото специални гости ще бъдат и музикантите от Karandila Gypsy Brass Orchestra. Още през 1994г. в сливенския квартал „Надежда“, талантливи познавачи на (шеговито казано) „сватбарските“ ритми сформират един от най-емблематичните български брас-оркестри. Днес, в стила на „Карандила“ биват майсторски вплетени елементи от балканската музика заедно с джаз мотиви и осезаеми влияния от съвременната световна сцена. Оркестърът носи името на старопланинската местност Карандила. Диригент е Ангел Тичалиев, син на Михаил Тичалиев (Мамулито), известен сливенски тромпетист, който през 50-те години на на 20 век също ръководи духова формация. В момента групата се ръководи от Иван Черкезов.Идеята на „Карандила“ е да преосмисли ромската музикална традиция в съвременен контекст. Броят на музикантите е 11, а инструментите на които свирят са както традиционните кларинет, тромпет, туба, саксофон, барабани, така и по-необичайните за духов оркестър бас-китара, акордеон, а също и женски вокал. Възхода на „Карандила” започва още от 1999-а, с работата по проекта „Циганско лято“ и триумфа на фестивала Jazz Across the Border в Берлин.
https://www.facebook.com/KarandilaGypsyBrassOrchestra

 

Предстои още една незабравима балканска брас-вечер, представена от club *MIXTAPE 5* и специалната подкрепа на KONCERTI.BG!

*Кадрите на Kristijan Azirovic Orchetsra са предоставени от Creative Visual Solutions, които имат пълните авторски права над тях. Затова моля, при публикуване да бъде отбелязван фото кредита - Creative Visual Solutions.

 

Събитието във Фейсбук -> https://www.facebook.com/events/836432506421673/

 

Билети от предварителната продажба можете да намерите в мрежата на EVENTIM, както и в офлайн касите на тикеткомпанията. Цената е 10лв.*
club *MIXTAPE 5*, A-Side
30 януари 2014г.
Начало:21:00ч.
18+
*Предварителното закупуване на билет е силно препоръчително поради ораничения капацитет на клуба.

 Айляк ФЕСТ / I Like Fest 29-30 Август @Младежки Хълм ПЛОВДИВ
Айляк ФЕСТ / I Like Fest 29-30 Август @Младежки Хълм ПЛОВДИВ
ФЕСТИВАЛЪТ НА АЙЛЯКА.

“Айляк Фест” в Пловдив за четвърта година

Събитието в facebook - https://www.facebook.com/events/1453705164884345/?fref=ts

В последните петък и събота на август Пловдив ще приветства за четвърта година "Айляк Фест" (I Like Fest). Датата е 29-30 август, а мястото е "Младежки хълм” - под открито тепе. Събитието ще се проведе от 14:00 до 02:00 всеки ден, а музикалната програма е организирана тематично в две части - “етно айляк” и “клубен айляк”.

 

Хедлайнер на първата вечер са излъчените като победители от сръбският фестивал в ГУЧА - "Кристиан Азирович Оркестър". Музикантите, завоювали първото място на ГУЧА 2013 , пътуват до Пловдив специално, за да пренесат духа на ГУЧА сред града на тепетата. Участие ще вземе и популярната акустична формация ОРАТНИЦА, а вечерта ще бъде озвучена и от проекта на Иван Шопов – Balkansky DJ set, който изследва срещата на електронния авангард с етно звуците от Балканските страни. Участие в първият ден ще вземат още Митко Таралежков + BGGZ Rubbit & Невен.


Водещото име във втората вечер е нашумялата родна хардрок банда Smallman, която ще представи аудио-визуално шоу. Тук се включват и рокерите Plastic Bo и група Габана. В този ден ще се изяви на сцена и родния реге-дъб експериментатор с артистичен псевдоним Sofia Dub Club. Вечерта ще бъде завършена с двучасов дръм енд бейс сет от дойена на родната дръм енд бейс сцена - Targy от Hard Music and Sounds United.

 

Освен музикалната програма айляк фестът включва още игри, работилници, пазар с ръчно изработени бижута и тематични изложби.

Билети за фестивала можете да закупите от мрежата на Евентим на цени от 10-12-15лв на предварителна продажба, и 15-20лв в дните на събитието.

Вход
?
Контакт
Регистрирай група
Обяви събитие